Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Ритуали за предпазване от негативна енергия

Wiccan Spells
  Вече доста съм говорила за различните видове ритуали, с цел предпазване и пречистване. Но тук ще ги разгледаме по-подробно, спирайки се и на силата на мисълта, което е сам  по себе си най-силният от всички. Ще започна от това, че мисълта е енергия, както съм казвала вече много пъти. която преминава  в материя, тъй като ние живеем в един физически свят, или поне го възприемаме като такъв.

 Важно е да осъзнаем, че ние можем сами да си вредим, когато мислите ни са омърсени и пагубни, което да води до същите симптоми, проявяващи се и при чужда намеса. Колкото сме по негативни, то толкова по-негативни събития ще привличаме към себе си. Хората са преди всичко биологични същества, проявяващи страхотен нюх, който им спомага за "надушването" на негативите, карайки ги да бягат и да се спасяват. Поради тази причина, когато сте депресирани и не вярвате в себе си, никой няма да ви приема на сериозно, нито пък да ви иска в обкръжението си. Затова като начало, започнете да променяте нагласата си, а едва след това прибегнете към ритуали, които да засилят устойчивостта ви. Нека обаче да не забравяме, че има хора с лоша енергия, изпитващи злоба и неудовлетвореност, което ги подтиква да вредят на тези, на които завиждат. Дори само със злословене зад гърба ви, или дори негативните мисли, които ви изпращат на едно енергийно ниво, е възможно да ви повлияят зле. Най-важното е, ако усетите, че има подобни хора около вас, непременно трябва да прекратите контакт. Ако обаче дори не осъзнавате че имате врагове, то нека разгледаме някои начини за блокиране на злото.

novinata.info
 Най-лесният вариант за защита е червеният конец. Преди години това си беше "запазена марка" за България, но в наши дни ще видите почти всички известни звезди с по един на ръката. 

Червеният конец се връзва на лявата ръка, като целта е да не се допуска лоша енергия, или другояче казано, попива я. Връзват се  се три възела, като ако е възможно, накарайте близък човек да ги направи. На някои места съм чела, че трябва да чакате конецът съм да си падне и едва тогава да го подмените, но аз обикновено го махам, когато почувствам, че е време. 
 Когато махнете конеца го изгорете, хвърляйки го на течаща вода. Колкото повече лоша енергия е събрал, толкова по бързо ще гори, като процесът ще бъде придружен от съскане. И сега е момента да си сложите нов :) Но не забравяйте, че трябва да вярвате!


Sanovnik.bg
 Има един много интересен метод за пречистване, а именно леенето на восък. Чела  съм много по темата, преди да премина към  действие. Ако трябва да се извърши по правилния начин, имаме нужда от църковни свещи, които да разтопим, като преди това премахнем фитилите.  На мен обаче това ми се стори доста трудно и видоизмених ритуала. 
 Ето и моя начин: Взимам една свещ, която винаги използвам само за тази цел. Нужно е да е голяма и заоблена, за да може по този начин да се задържа разтопеният восък. Използвам я и за изчистване на дома, както и за самата себе си. Когато я запаля, минавам през цялата къща, като задържам в ъглите най-дълго, защото там се събира най-лошата енергия. Хубаво e, докато извършвате ритуала, да си нашепвате нещо, което e свързано със самия процес, например "Зло, нека пламъка на тази свещ те изгори!".
 Когато приключите с всичките  помещения, като не забравяте да преминете и през огледалата, настъпва момента за изливането на восъка, насъбрал се на повърхността на свещта. Може да го изсипете в чашка или направо в тоалетната, като повтаряте "Зло, върви си!". Ще видите особени форми, които се образуват, когато горещата маса се съприкоснови със студената вода. Възможно е да направите някаква логична връзка, според това, което виждате, а може и формата да наподобява дори човешка фигура. 
 По същия начин се извършва ритуалът, когато чистите себе си, но за целта задържате свеща пред вас самите. Или взимате ваша снимка, актуална, и поставяте свеща да гори в близост до изображението. След като се насъбере достатъчно разтопен восък на повърхността на свеща, отново изливате съдържанието, както споменах по-горе. 
 След като приключите процеса се помолете и седнете спокойно, вероятно е да почувствате облекчение мигновено. 

 Много е силно действието на билките и чесъна. Те също  са в състояние да ви предпазват, а също така и да оказват лечебно действие върху организма и душата.
 Аз лично вярвам, че около нас има същества, идващи от близко до нашето ниво на съществуване, които са способни  да черпят от енергията ни. Затова е  важно да не се страхувате, защото те се "хранят" именно от негативните емоции като страх, тревожност, тъга и т.н.
The Self-Sufficient Living
 Но нека се върнем към билките.  Може да си направите саморъчен амулет, поставяйки в него най-обикновено пакетче, съдържащо чай от мента, например. Окачете го върху леглото си, или ако искате го дръжте близо до себе си през целия ден. 
 Чувала съм, че с особено силно предпазно действие е жълтият кантарион. Както знаете той е и природен антидепресант, а освен това подобрява имунитета. Но освен благоприятното му действие върху физиката, той има и магическо действие, а именно силата да прогонва демони и зли сили. 
 Предлагам ви вие да си изберете билката, която най-много обичате, държейки я винаги на близо. 

 Чесънът е смятан за силна защита още от древността.  Знаете, че с негова помощ за гонени вампири и таласъми :) За да се предпазите с негова помощ, може да поставите по няколко скилидки над прага на вратата. Както знаете, входните помещения имат особена символика в езотеричния свят, като понякога могат да бъдат портал и към паралелни светове. Същото се отнася и до прозорците и терасите. Така че слагайте смело чесън навсякъде и защитете себе си и дома си.


 Още веднъж ще ви припомня, че мисълта притежава най-голяма сила, и едва когато е чиста, се превръща в огнен щит, предпазващ ви от всичко и всички. Ето защо е много важно да се насочим към едно по-духовно съществувание, с чиято помощ ще се усъвършенстваме и подготвим за борба с "бесовете". Колкото по-добри ставате, толкова повече светлина ще има около вас, която неминуемо ще пречи на пробива от чужди влияния. Ето защо е необходимо познание и разбиране на Вселената като цяло. Задължително е  да обичаме и уважаваме околните, като имам предвид не само хората, но и всяка животинка и дори най-мъничката тревичка.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.