Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Формулиране на въпрос към таро

 Отдавна планирам да напиша статия по темата, а именно - "Как да формулираме въпрос към таро?". Това е една много важна стъпки, която трябва да бъде много добре обмислена, преди да преминете към каквото и да било действие. Като в случая е без значение, дали ще си гледате сами, ще ви гледат, или евентуално вие ще хвърлите карти за трето лице.
 Много е важно да отбележа, че въпрос, чиито отговор може да бъде еднозначен, както следва с "да" или "не", не се задават. За съжаление явно хората не са наясно за това и непрестанно задават точно този тип въпроси, на които всъщност картите няма как да отговорят.
  Най-честите запитвания започват с: "Той обича ли ме?", "Ще си намеря ли работа?", "Ще се съберем ли с Г?", "Ще спечеля ли от тотото?" или например "Ще си намеря ли приятел, който по-възможност да пристигне на бял кон?" :) Много е важно да осъзнаете, че таро ви дава насока, съвет и начините за това как да приемете една ситуация по-леко. Тук е момента да спомена нещо много важно, а именно дали таро показва бъдещето...Според мен категорично да, като съм се убедила в досегашната си практика в истинността на думите си. На страшно много места съм чела, че картите не показват предстоящите събития, а по-скоро какво би се случило, в зависимост от вашите действия. Точно поради тази причина вярвам, че много хора биха влезли в спор с мен, защото аз имам  малко по различно виждане за нещата. Доста пъти ми се е случвало, някой на който съм гледала да ми се обади и да ми каже, че сe е случило точно това, което съм му предрекла. Същото се отнася и до мен, като точно поради тази причина не питам картите, относно това, какво ще се случи, а по скоро им задавам едни доста по-философски въпроси, свързани с моментната ми нагласа, търсейки една психологическа намеса, която да ме отрезви.
 Аз лично вярвам, че бъдещето ни е предначертано, имайки предвид "ефекта на пеперудата". Ние сме свързани в една затворена система и сме едно цяло, колкото и странно да звучи, като действието на едно живо същество, намиращо се на хиляди километри от вас в този момент, би могло да промени живота ви тотално. Вероятно има и процент свободна воля, но той е доста по-минимален, или нека кажем, имаме такава, която обаче диша и съществува под формата на едно групово съзнание, от което зависи.
 След всичко казано до тук, смятам, че никак не е разумно изобщо да питате картите за бъдещето развитие на събитията в живота ви, защото така или иначе няма да успеете да ги промените. Защо изобщо искате да знаете какво ще се случи?  Картите таро са по-скоро един чудесен психолог, който да ви помогне да вникнете във вашето подсъзнание, разкривайки ви проблемите, водещи до депресия, разочарования, самовглъбяване и т.н. И тук е много важно да отбележа, че много често, хората не успяват да разберат, че те са виновни и че проблемът се корени в собствената им психика. Обвинявайки заобикалящия ги свят за собственото си страдание, те попадат в ролята на жертви, като накрая  се оказва, че често жертвата е някой друг. Та след моите подробни обяснения, относно темата, искрено ви съветвам да ползвате таро като психолог, а не като пророк, защото не ви трява да знаете бъдещето.

 Друго много важно нещо, свързано с формулирането на въпроси към таро, е това, че в никакъв случай не се гледа на трето лице. Много често ми се случва някой да ме попита относно познат, роднина, любим, като аз категорично отказвам да гледам в случая. Защо? Защото когато някой гадае за вас, то той установява телепатична връзка. Поради тази причина и според чистата логика, гадателят ще види вашата настройка, относно конкретния въпрос, а не действителността, такава каквато е. А и разбира се не е етично да се достига до подсъзнанието на човек, който изобщо не знае за това.

 Ще отворя една скоба, относно въпрос, който вълнува много хора, въпреки че е малко настрани от конкретната статия. Почти всички се питат, дали всеки може да гледа на таро, или са необходими специални умения. Тук отново може да се стигне до спорове, защото почти навсякъде, където съм чела статия, свързани с темата се казва, че абсолютно всеки един би могъл да се превърне в таро оракул, стига да има желание. Аз лично не съм съгласна, защото няма как да стане ако нямате шесто чувство, или ако искате, наречете го интуиция. Картите са многолики и с множество значения, като само вътрешния глас на гадателя може да спомогне за навързването им, което да детайлизира и ситуацията.

 Но  нека се върнем към формулирането на въпросите, преди да завърша публикацията. Ще повторя още веднъж, че е необходимо да обмислите много хубаво това, което ви интересува. Необходимо е и да сте честни, както към себе си, така и към човека, който ви гледа. Често ми се случва някой да ме попита дали ще си намери партньор в близко бъдеще. Аз давам всичко от себе си, но картите излизат супер объркано, като ми показват присъствие на трети човек. Аз все пак се водя от логиката и вярвайки на лицето, възложило ми задачата, продължавам да си блъскам главата, не разбирайки защо излиза тази подредба. Накрая нищо не познавам, а отсрещната страна остава недоволна от мен. В последствие се оказва, че той или тя не са били откровени, като в момента наистина си имат някого до себе си, точно както показват картите. Ето защо, не можете да искате информация за това дали ще срещнете някого, ако вече си имате такъв.

 Засега приключвам, като възнамерявам да продължа темата с времето. Вероятно ще се сетя нещо по-късно, но все пак мисля, че бях изчерпателна.Коментари

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.