Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Тълкуване на сънищата

The Unbounded Spirit
 Вече писах статия, относно сънищата, която можете да прочетете от  тук. В момента обаче, бих искала да се спра малко повече върху начините, по които можем да ги тълкуваме, като това би довело да едно по-задълбочено познаване на вътрешния ни свят.
 Когато сънуваме, нашето подсъзнание работи, което пък от своя страна разкрива онези неща от живота ни, за които ние не искаме да си признаем на едно съзнателно ниво. Съновиденията ни се дават за да разберем какво не е наред и от какви промени имаме нужда, което е на едно чисто психологическо ниво.
 Важно е да отбележа, че има и пророчески сънища, които са отново резултат на подсъзнателни импулси и впечатления, но определено те ни навестяват доста по рядко. В по-голямата си част,  разкриват нашите страхове и желания, които понякога ни плашата та дори отвращават. Така например, ако един човек е лишен от сексуални контакти в един по-дълъг период от живота си, неминуемо ще има еротични сънища, като е възможно дори да получи оргазъм по време на сън. От тук вече идва една теория, че всъщност съновиденията, дори понякога брутални по един или друг начин, са огледало на нашите души, или на вътрешното ни аз. Не съм много склонна да вярвам, че точно по време на сън, астралното тяло излиза от физическото, защото за мен процеса е по-скоро свързан с дейността на мозъка. Но има изключения, за които ще говоря в друга публикация. Възможно е да сте гледали филм преди десет години, за който вече отдавна сте забравили, но под действието на някакви впечатления, споходили ви през изминалия ден, подсъзнанието възпроизвежда сцени, които обаче вие не успявате да свържете с нищо, свързано с живота ви до сега.Нека си припомним, че мозъкът е способен да съхранява огромна по мащаб информация, която рано или късно изплува на повърхността.
 Само ще допълня, че отцепването на душата от тялото се случва при по-скоро едни медитативни процеси, или често на границата със съня, но не и по време на него.

 Но нека видим някои  от значенията на сънищата, като тук ще се огранича в рамките на три четири такива, като с времето ще продължа по темата.


 Един особено показателен сън, който обикновено говори много за развитието на дадена връзка, е именно когато се целувате с любимия си човек. Тук обикновено говорим за раздяла, предхождана  от една  прощална целувка. Самата аз не знам защо, целувката е свързана именно с раздяла, но съм се убедила в правилното тълкуване на съновидението. Малко ми е трудно да дам психологично обяснение за конкретната ситуация, но явно на едно подсъзнателно ниво, подвластно на  интуицията, целувката е символ на развод.


 Интригуващ е сънят, в който се  оглеждате в огледало. На първо място, случващото се говори за едно силно изразено его, личност която има нужда от внимание, както и за борби, провеждащи се отново на едно подсъзнателно ниво.
 Ако  огледалният ви образ е състарен, измъчен, виждате се грозни, похабени, то на всяка цена трябва да обърнете внимание на емоционалното си състояние, а също така да се замислите дали не сте депресирани.
 Ако пък гледайки се в огледалото се виждате красиви, цветни, млади и усмихнати, то можем да говорим за една доста добра кондиция на духа. Ако  жена сънува подобен сън и види в рефлексията си устните си начервени, то това може да говори и за скорошно влюбване. Но както споменах, сънищата са езика на подсъзнанието, така че може да изпитвате силната потребност от това да имате споделени чувства и да бъдете  харесвана, което не е задължително да се случи.


 Интересен сън е този, свързан с косата, който отново е силно показателен за жените. Когато се сънувате с отрязани коси, това може да говори за загуба на живителна енергия, проблеми, страдание, лошо самочувствие. Малко по различно изглеждат нещата, ако видите как някой друг ви реже косите, като тук вътрешният ви свят ви предупреждава, че ще имате враг, който може сериозно да ви навреди.
 Красивата, лъскава и дълга коса, говори за силно изразена женственост и сексуална енергия. Цялата ви същност жадува любов и внимание, като истински вярвате, че точно това е което заслужавате. Тук говорим отново за самочувствие, както и една вътрешна красота, а освен това сънят символизира здраве, както на физическо, така и на психическо ниво.
 Интересно е да спомена, че перуката в съня, също предвещава успехи.


 Ако плувате на сън в езеро или море, то определено се чувствате добре, но ако водата е мътна и мръсна, или пък водният басейн е пресъхнал, трябва да си дадете сметка каво ви тревожи. Твърде бистрата и прозрачна вода в някои случаи може да говори за болести, но не винаги. Доверете  се на усещането си, след като се събудите.
 Ако разгледаме сънят, свързан с вода в един по-задълбочен аспект, то можем да говорим за нуждата от пречистване от нещо, което се е загнездило в душата ви. Всички знаем символа на водата, както в религията, така и в ежедневието.


 Голотата на сън е също важно послание, като тук можем да говорим за две значения, според зависи от начина по който изглеждате.
 Ако тялото ви е изключително красиво и сякаш изваяно, това е добър знак. Ако обаче голотата ви притеснява, то имате от какво да се срамувате в реалния живот.
 В други случаи, голотата на сън пък говори за болести, но както споменах по-горе, важно е да осъзнаете как сте се почувствали по време на събуждането. Ако имате лош привкус, който направо нагарча, то нещо не наред, но ако сте с приповдигнато настроение, вследствие на конкретния сън, то определено няма от какво да се тревожите.


 Интересни са сънищата, свързани с животни, като доста ясно ни дават представа за заобикалящата ни среда, както и възможност да установим ако имаме зложелатели.
 Кучето в съня говори за приятел, но ако е бясно или ви нападне, то май въпросният не е особено благоразположен към вас повече.
 Котката пък говори за лукавство, интриги и неприятели. Това е доста ясен сън, който няма какво да му се тълкува.
 Змията е особено неприятен символ, защото тук вече можем да говорим за отявлени врагове, което ви подсеща, много хубаво да си помислите, какви са точно хората от обкръжението ви.


 Спирам дотук, като още веднъж ще повторя, че се надявам да продължа по темата, която вълнува мнозина по целия свят. Ще ви напомня още веднъж да не се плашите излишно от кошмарите, защото те не винаги за пророчески, но пък опитайте да ги разшифровате, разкривайки тайното им послание, което да ви помогне да вникнете на едно по-дълбоко ниво в собствената си душевност.

 Пожелавам ви приятни кошмари!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.