Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Ритуал с таро за душевен баланс

ezotg.blogspot.com
  Все по-често ни се случва да сме извън кожата си по една или друга причина. Нещо ни тормози, а на нас ни е трудно да открием корените на проблема. Да не говорим, че понякога сме твърде песимистично настроени, изпълнени с притеснения, което не само че не ни помага, а напротив, запраща  ни в един омагьосан кръг, от който няма излизане.
 Понякога хората прибягват до услугите на психолог, или пък надуват главата на близките си :) Аз обаче реших проблема за себе си, като се обърнах към таро. Извършвам все по-често ритуали с картите, които ми помагат да се балансирам. Ефектът  е подобен на този, който получавате след употреба на успокоителни. В този вариант обаче, ползваме силата на елементите и скритата мъдрост в древните знаци. Не забравяйте, че всички тайни, датиращи от сътворението на света, са скрити дълбоко в подсъзнанието ни, като таро ни помага да ги изкараме на повърхността, спомагайки за подреждането на мислите ни и за едно по-дълбоко вникване навътре у самите нас.


 Но до тук с предисловието, нека преминем към същността на ритуала. Идеята не беше моя, но аз ще си я евифицирам :) В статията, от която се запалих бе споменато да се използват само големите аркани, но за мен това е ненужно ограничение, защото в малките такива има огромно познание, от което можем да се възползваме.
 За да започнете  ритуала, първо трябва да сте наясно какво ви тормози. Ще дам пример, за да стане по-ясно, като вие разбира се познавате себе си по-добре и ще решите кои карти пасват за конкретната ситуация. Ако се затруднявате в избора, може да ми пишете в полето за връзка, като аз ще опитам да ви помогна кои аркани да използвате за ритуала.
 Нека приемем, че конкретният човек е твърде параноичен и непрестанно му се привиждат  страхотии. Тревожи се излишно, сънува кошмари и изобщо има чувството, че ще полудее, като има огромна нужда от помощ.

 Ако имате подобен проблем са ви нужни три карти.

1. Карта, която символизира проблема

2. Карта, която спомага за развитие, както и осъзнаване на проблема

3. Карта, която е решение на проблема като цяло

 Сега ще ви покажа подредбата и ще допълня още по-въпроса, за да ви стане по-ясно.  Така ще изглежда подредбата ви в самото начало. На първо място поставих Деветка мечове, която символизира тревожност, безсъние и параноя. Колесницата  ще спомогне за едно дръпване напред, водещо до осъзнаване и реализация. 

 На снимката картите са във вертикална позиция, но вярвам, че сте наясно как да си ги подредите правилно. Важно е да си направите олтар, на който да ги поставите, или ако искате, може да използвате  масичка, в близост до леглото ви, като по този начин ще спите до тях. 

 На трета позиция реших да поставя Слънцето, защото това е една от най-позитивните карти, вдъхваща живот, мъдрост и осъзнаване на едно по-високо ниво. Това е и крайния резултат, който ще постигнете с този ритуал, като не забравяйте, че всеки може да си избира различни карти според ситуацията. 

 Нека сега преминем към втората част на ритуала, в която вече сте превъзмогнали проблема,откривайки пътя към решаването му.   
 За всеки времето за това е индивидуално, като от вас самите зависи колко дълго ще чакате знака от съдбата.                                      Но както и да е, когато се почувствате готови за втора стъпка, необходимо е да поставите първата карта под втората, като по този начин символично лошите  неща остават в миналото. 


Оставете в тази позиция картите, докато не се решите на нова крачка, което ще зависи от вас самите, като аз ви съветвам да се доверите на интуицията си.   Когато усетите прилив на сили, а също и че се движите в правилната насока, можете съвсем спокойно да преминете към третата и последна част на ритуала. 
                                         
 Тук вече поставяте първите две карти под последната, като продължавате да ритуализирате и опитвате да вдъхнете  живот на аркана от последната позиция. 

 И отново, едва когато се почувствате  напълно "здрави" идва времето да приберете картите обратно във  вашата колода. 


 Искам да обясня нещо, свързано със самия ритуал, или по-скоро да направя няколко уточнения.
 Не използвайте подобна практика върху друг човек, защото тук вече говорим за магьосничество, което се наказва! Всяка магия си има цена, която няма да може да си платите!
 Не използвайте ритуала за любовно, материално, или каквото и да е било друго благополучие, защото рискувате отново да бъдете  наказани. Използвайте го само тогава, когато не се чувствате балансирани вътрешно или сте ужасно депресирани и уплашени. Картите ще ви насочат към правилния избор, но те няма да поемат по вашия път. Не злоупотребявайте!

 Досега съм правила подобен ритуал, но само с една карта, като това е нещо ново за мен самата. Още днес ще го изпробвам :)
 Не забравяйте, че трябва да вярвате във вълшебства, които са навсякъде около нас!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.