Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Кратко тълкуване на картите таро

ayudamistica.com
  Все не ми остава време да напиша всичите значения на картите таро, но в тази статия ще направя малък анализ на тези, които най-често са показвали нещо значимо в моята практика.
 Не веднъж съм казвала, че картите са чудесен инструмент в ръцете на магьосникa, но най-вече той се води от вътрешния си глас, или така наречената интуиция. Понякога, та дори твърде често, не е никак лесно да комбинираме картите една с друга, стигайки до една по-ясна картина, изобразяваща ситуацията на питащия. Аз лично ползвам най-често подредбата Келтски кръст, защото тя най-ясно ми показва психологическата нагласа на човека, търсещ отговор на вълнуващия го въпрос, както и развитието на нещата в едно по-близко бъдеще.
 Трябвa да се изолираме от логичното мислене, когато си служим с този способ, отдавайки цялото си същество на една приказка, която няма край, а само едно вълнуващо начало...

 И така, нека започне...ПРИКАЗКАТА... Най-напред бих искала да започна с Отшелника, защото той така често ме следва в живота по една или друга причина. Появи ли се в гледане, особено в крайна позиция, то определено сте на прав път в нещо, но трябва да се въоръжите с търпение и смирение.
Отшелникът не е бърза карта, а напротив, той ще бъде вашата пътеводна светлина, малката светулка в мрака, която ще осветява пътя ви към онова, към което се стремите. Той е сaм, сaм воин, попаднал  само и единствено в празнотата на собственото си пространство, единствено и само в търсене на истината. И да, той наистина е някак самотен, точно кат теб в този момент, но това не го тревожи, защото знае, че това е временен период на себеоткриване, обучение и изолация, които от своя страна ще доведат до нещо много по-голямо и значимо.


 Когато обаче е в обърната позиция, то тази самота е болезнена, т.е. силата на проявлението е блокирано от собствените ни страхове и неприемственост към дадената ситуация. Тук вече наблюдаваме пълен отказ от уединение, невъзможност за реализиране, само защото нямаме търпение да се сблъскаме с мрака, преди да бъде светлина...

 Интересна карта е Отшелникът, интересна и поучителна. Вярвам, че ще успеете да отблокирате енергията му, понасяйки се към света на духовното, на който той е господар...


 Нека преминем към една доста по-неприятна по своето значение карта, а именно Седмица мечове. На много места съм чела, че тя е един вид проявление на нашите мисли, но по мое наблюдение далеч няма така позитивно отражение на конкретната ситуация.
 Нека не забравямe, че мечовете са проявление на ума, та дори на речта, но често символизират по-скоро конфликт, отколкото мирен диалог, въпреки че тази слава се преписва на огнените жезли. Но все пак, нека се върнем към конкретния пример, а именно Седмица мечове.
 По мои наблюдения тук винаги става въпрос за измама, или по-скоро нещо подмолно и подло, което или вие извършвате, или пък някой спрямо вас. Ако картата се появи в комбинация с обърната Тройка чаши, или обърната Кралица мечове, то можем да говорим за изневяра. Ако картата е в права позиция, изневярата е вече факт и вероятно вие знаете за нея, или съвсем скоро ще разберете какво се крои зад гърба ви. Ако обаче излиза в обърната позиция, питащия трябва да е наясно, че нещо се крои зад гърба му, било то изневяра, или дори някаква измама от съвсем друг характер.

 Разбира се е много важно какъв е точно въпросът, който сте задали към таро, дали от любовен характер или делови, например...

 Ще се радвам да споделите мнения, относно Седмица мечове в коментарите.


  Един от любимите ми аркани е Магьосникът, който често отъждествявам със себе си в дадена ситуация. Той е особено специален, не само по подразбиране, ами и поради една специална магия и странност, която носи у себе си. Като всеки магьосник той може да бъде добър, благороден, но и зъл и свиреп!

 Отново ще спомена, че значението на дадения аркан зависи както от разположението му в подредбата, така и от конкретния въпрос. Ако говорим за любовни вълнения, то този аркан говори за особено чаровен партньор, на който обаче не може да му се има много вяра, особено ако се появи в обърната позиция. Да...обърнатата позиция на картата е най-неприятна, защото тук говорим както за измама, така и за манипулативен тип човек, който е готов на всичко за да постигне своето.  В права позиция, нещата стоят малко по-оптимистични, защото може да става въпрос за развити способности в дадена сфера. Не забравяйте, че Магьосникът си служи умело с елементите, чието познание му позволява да бъде една, та дори две крачки, винаги пред другите...
 Ще се повторя вероятно, но не забравяйте и другите карти, излизащи в подредбата! Нека дадем пример: Магьосник заедно със Силата - тук можем да говорим за окултни способности; Магьосник с Дявол - това е доста опасна комбинация, която може да говори и за магия, особено ако е придружена с обърната Седмица мечове; Магьосник с Влюбените...любовни манипулации, а ако Магьосникът е обърнат и любовна магия.

 Има разбира се и много други възможни комбинации, които ще пропусна, защото се страхувам да не ставам твърде повествователна. Не забравяйте, че всяка карта има своите положителни и отрицателни страни, като само от вас ще зависи, като способни  оракули, да опознатете както светлата им, така и тъмната им страна.

 Спирам до тук. Ако има интерес към поста, то ще продължа с тълкуванията на картите таро, но ако искате това, то моля да ме подкрепите с коментари, към които може да добавите за кои карти бихте искали да пиша следващия път.

 Благодаря на прочелите! Коментари

 1. Здравейте и благодаря за статията!
  Винаги се радвам на възможността да прочета споделени значения, базирани на практиката.

  За 7 меч искам да кажа нещо от собствен опит. Положително значение по-скоро, на тази карта, но не във всички колоди е така. Водещо за мен е изображението. Та, често ми е показвала действия, които са изненадващи за нас самите, нетрадиционни, иновативни.
  Като съвет също - да изненадаме сами себе си, да разчупим рамката.

  Хубав и приятен ден!
  Ще се радвам да споделите още за картите!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И аз благодаря за споделеното мнение! Да, за Седмица мечове това е най-често срещаното значение, но не зная защо, при мен винаги има отрицателен характер. Дори когато става въпрос за собствената ми нагласа, картата показва по-скоро един хаос, а самите мисли сякаш се стрелкат безжалостно, измъчвайки ме.
   Ще опитам да пиша и за другите карти, защото виждам че има все повече интерес към темата. Ако желаете бих могла да публикувам вашите собствени тълкувания. Ще ми бъде много интересно!

   Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.