Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

За аурата и чакрите

 Започвам една тема, която винаги ме е вълнувала, а именно, относно аурата и чакрите. Ако вникнем по-дълбоко в познанието, което ни предоставят древните култури, то бихме могли да се задълбочим навътре в самите себе си, осъзнавайки нашата мисия на земята. Ако пък говорим за един повърхностен анализ на личността, осъзнаването води до разбирането на самите себе си и онова, което се крие в нашето подсъзнание.

 Аурата на човек не се променя през целия му живот, но разбира се би могла да вибрира с различни честоти, в зависимост от нагласата ни, както и от начина ни на живот.
 Споменавала съм в други статии, относно високите и ниски честоти на вибрация. Ако си спомняте, високите честоти са позитивни, водещи до хармония и баланс, както и до цветущо здраве и жизненост. И точно обратното, ниските вибрационни честоти водят до страдание, зацикляне, депресия и т.н. Ще припомня още веднъж, че целият диапазон от негативизъм, включващ  маниакални мисли, злословене, обиди, непристойно поведениe и духовна пустота водят до едни вибрации с ниски честоти, които разболяват и като цяло съсипват организма и духа. Но нека се върнем на аурата и разгледаме кои са основните и цветове, а именно: червен, оранжев, жълт, зелен, син, индиго и виолетов.  Има и междинни цветове, но както казах, горепосочените са основните. Ще опитам да дам по малко информация за всеки един от тях.


 Бял: Белият цвят е присъщ за хора, намиращи се на едно доста по-високо духовно ниво от останалите. За съжаление те са много малко, но пък появили се някой от тях на земята, определено това е знак за промяна към един по-добър свят. Казват, че това са Ангели, чиято цел е да ни научат на ценни уроци, предлагайки ни знание и развитие, но тук е основният проблем, а именно, до колко ще се вслушаме в тяхното послание и как да ги разпознаем?

 Лавандула: Това са хора, отдадени на фантазии и мечтание, както и мистицизъм. Често остават неразбрани, но какво да се прави, такъв е живота...

 Виолетов: Тук имаме доста противоборство между желанието за лидерство, а в същото време чувство за вина и често безпомощност. 

 Индиго: Това са "новите" хора, за които се говори все по-често. Искам да уточня, че индигови деца са се раждали хилядолетия наред, като това не е ново явление. Това са личности, новатори и особено чувствителни, чиято мисия тук е да пробият мрака чрез лъч светлина. За съжаление често остават неразбрани, а контакта им с околните се превръща в истински кошмар за тях самите. 

 Син: Сините аури са емоционални и лесно се депресират, но в същото време са доста отдаващи се. 

 Тъмно зелен: Това са земни хора, които според мен най-добре се чувстват в социалната среда, както и наложените от нея правила. 

 Зелен: Този тип са хем симпатични и спокойни, но в същото време им приличат всички пороци, присъстващи и проявяващи се на едно физическо ниво. 

 Жълт: Жълтите са доста позитивни, точно както възприемаме първите слънчеви лъчи, когато отворим очи в пролетното утро. Но тук може да става дума и за наивност и липса на амбиции. 

 Жълто-кафяв: Това са хора инати, които сляпо следват принципите си, като нищо и никой не е в състояние да промени гледната им точка. 

 Оранжев: Този тип могат да бъдат доста злобни, но и да притежават завидна активност, спомагаща за лесното и бързо реализиране на целите и идеите им.

 Чревен: Хора отдадени твърде много на земните удоволствия, властни и честолюбиви. Ако са балансирани могат да бъдат доста успешни, но ако прекаляват с алчността и лакомията, то контактът  с духовното би бил тотално обречен. 

 Тъмно червен: Това са вече хора, стъпили здраво на земята, което е хубаво ако си строителен предприемач например, но опредено музикант от теб няма да излезе :) 


 Трудно ми е да открия себе си измежду тези цветове, защото вероятно има по малко от всичко в характера ми. Но за да опознаете себе си, пробвайте да прецените кое качество надделява у вас и как да го доразвиете.

 Сега настъпи моментът да поговоря и за чакрите. Те са едни особени енергийни завихряния, които ни държат в баланс, както физически, така и психически. Когато дадена чакра е блокирана, това само по себе си води до немощ и страдание. Ако пък е твърде активна - губите твърде много енергия, което също не е никак ползотворно.
 Ще опитам да ви дам една съвсем малка информация относно чакрите, като вие сами може да прецените - дали сте балансирана личност, или не...

 Първа чакра: Муладхара или коренова чакра. Намира се в основата на гръбначния стълб, разположена между половите органи и ануса. Тук говорим за всичко земно, или другояче казано - връзката ни с материалния свят. Когато чакрата е балансирана, то ние определено вярваме в собствените си способности. 

 Втора чакра: Свадхисана или Сакрална чакра. Разположена е малко под пъпа. Чакрата  отговаря за интуицията, както и за желанието да се създаде здраво поколение. Тук можем да говорим за семейственост и себеотдаване. Както се разбира от самото и разположение, става въпрос  за една нормална и балансирана сексуална ориентация. 

Трета чакра: Манипура или чакра на слънчевия сплит. Намира се на нивото на пъпа. Тук определено става въпрос за нашето самочувствие. Ако чакрата е свръх активна, говорим за мания за величие, а ако е блокирана - за твърде ниска самооценка, граничеща с депресивно състояние и огромен процент коплекси и подтиснатост. 

 Четвърта чакра: Анахата или сърдечна чакра. Тя е от особено голяма важност за нашия баланс, защото уравновесява физическия и духовния свят.  Когато е балансирана, човек е дружелюбен, склонен към емпатия, симпатия и филантропия. Ако обаче имаме блокажи, личността се превръща в озлобен и ревнив индивид, който страда в собствения си затвор, лишен от правото да обича. Чакрата  се намира в основата на гърдите. 

 Пета чакра: Вишудха или гърлена чакра. Намира се в областта на гърлото. При балансирана чакра, сме способни за едни нормални контакти със заобикалящите ни, както и сме особено добри ерудити. Когато обаче е блокирана - възможни са говорни дефекти, срам от споделяне на идеи, както и затруднена комуникация. 

 Шеста чакра: Аджна или трето око. Разположена е между веждите. Тук говорим за една много силно развита интуиция, или отворено трето око. Ако чакрата е блокирана се развива страхова невроза и заблуди, отнасящи  се до заобикалящия ни свят. Ако пък е свръх активна, то шестото чувство е хипер развито, което от една страна е добре,но от друга е възможно допускането на низши същества, които да се хранят от вашата енергия. Ако имате подобни проблеми, опитайте с ритуали за защита. 

 Седма чакра: Сахасрара или Корона чакра. Намира се на върха на главата. Тук говорим отново за една правилна преценка на всичко, което ни заобикаля. При блокирана чакра отново може да имаме проява на лоша самооценка. Възможни са са също припряност, изнервеност, прибързаност и затрудненост при взимане на решения. 


 С времето ще пиша по-подробно, относно кои са органите свързани с конкретната чакра и как в блокирано състояние оказват негативно влияние на едно физическо ниво. Надявам се разбирате, че първите три чакри са отнесени до материалния свят, като сърдечната чакра е един вид в ролята на "буфер". Последните три пък отговарят за връзката ни с духовния свят и уроците, които сме способни да научим в този си живот.
 Има упражнения за балансиране на чакрите, за които както казах, ще поговоря в друга статия, защото хич не ми се иска да бъда твърде обстоятелствена.

 Научете се да познавате себе си, и най-важното - да се обичате! Едва тогава и останалите ще ви отвърнат със същото...
Коментари

 1. Здравей, Ева. Случайно попаднах на твоя блог и изпитвам нужда да ти призная нещо... Аз самата съм в депресия и ме мъчат постоянно тревожни мисли. Преди силно се интересувах от духовната страна на живота, но откакто изпаднах в тази дупка, сякаш всичко в мен умря. Нещата, които пишеш не ги чета за пръв път! Даже напротив. Но за първи път изпитвам увлечение да чета за тях от толкова много време насам. Разказваш за себе си и изобщо толкова увлекателно и го чувствам близко до себе си... Сякаш говориш чрез/за мен. Моля те, продължавай да пишеш. Защото съм чела тези думи от толкова много хора, които не можеха да бръкнат в душата ми, но нещо ме накара да се спра точно на теб...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Трогната съм от коментара ви. Признанието е най-голямата награда за всеки творящ, независими че често не си го признаваме. Депресията и тревожността съпътстват милиони хора по света, като за мен причината все още не е съвсем ясна. Най-голямото спасение е в един по-духовен начин на живот. Вярвам, че нищо не е случайно и вие отново ще повярвате в чудото, наречено живот!

   Изтриване
 2. Христо Ангелов27 април 2017 г., 8:36 ч.

  Наистина интересна статия.

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.