Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Леонардо да Винчи - пътешественик във времето?

www.institutfrancais-seoul.com
 Винаги личността на Леонардо да Винчи ме е вълнувала много силно, като през годините не съм спирала да търся отговор на въпроса - "От къде е получавал информация?".
 Едно доста логично обяснение е, че вероятно я е черпел от Акаша, което съвсем не е невъзможно. Но напоследък в главата ми се зароди една особена смела идея, а именно, че е бил способен да пътува във времето. Това може да даде повече светлина върху мистериозните проекти, върху които е работил, превръщайки го в новатор, което е било доста нетипично, имайки предвид че е живял през петнадесети век. Но преди да продължа да говоря за гения, бих искала да се спра за момент върху работата на Айнщайн, който всъщност доказва, че пътуването във времето е възможно, но само теоретично, разбира се.
 Някак хората, все още не могат да възприемат времето, като измерение, което би могло да се огъва под въздействието на гравитационни полета. И времето, а и пространството се огъват, когато увеличим масата или скоростта.
 Тук ще направя едно лирическо отклонение, свързано с един документален филм, който гледах преди години.  Идеята бе, че когато познатата ни Вселена се е появила, то това съвсем не е в миналото, а по-скоро в една много отдалечена точка в пространството. Тази информация не е лесна за асимилиране, особено имайки предвид, че живеем в един подвластен свят на времето, приемайки го за конкретна физична величина. Но  ще повторя, че е хубаво дори да опитаме да си го представим под формата на измерение, което би спомогнало за изясняването на много въпроси, които вълнуват човечеството.

Wikipedia
  Но нека се върнем към темата, която започнах, визирайки малко по-задълбочено Леонардо да  Винчи.
 Вероятно всички за наясно с факта, че е бил не само изобретател, но и гениален художник. Много често у мен се събужда едно объркване, когато разсъждавам по темата, защото някак не мога да разбера, как в рамките на един човешки живот някой би имал физическата възможност да създаде  толкова много неща. За един нормален човек, би се оказало цяло предизвикателство, само да успее да нарисува картините, които ни е завещал геният, а камо ли да си помисли даже, че ще успее да създаде робот, модел за летателен апарат, подводница, велосипед и много други. Изобщо възможно ли е това, от един чисто физически аспект?
 Дали пък не е успявал по някакъв начин да забавя времето, освен разбира се да пътува в него, като по този начин е имал цялата вечност пред себе си, с помощта на което е извършвал експериментите си?
 Както знаете, ако се движите с по-висока  скорост, то времето ще тече по-бавно. Научно е доказано, че ако се движим със скоростта на светлината, съвсем логично би било да направим пробив в него. Но тук има един проблем, а именно, че ако едно тяло бъде подложена на подобен натиск, материята би се разпаднала. Но все пак, не мислите ли, че има нещо такова около гениалния да  Винчи?

 Тук отново ще спомена огъването на пространството, което се случва  и с времето, защото както казах по-горе - времето може да бъде разглеждано като измерение. Ако приемем, че Леонардо да  Винчи е правел непрестанни "преходи" от едно време в друго, което би обяснило проектите, видяни по-късно в бъдещето, то вероятно е и да го е забавял по един или друг начин, с цел възможност за съзидание.

 Това е разбира се една теория, за която надали някой скоро ще има доказателство. Но пък нищо не ни пречи да поразсъждаваме за това, нали?  Ако приемем, че времето може да се огъне, то тогава не е нужна супер скорост за да се "преместваме" от един период в друг, ако мога така да се изразя. Всички тези догадки са отново породени от квантовата механика, която като наука за мен си остава най-новаторската, разчупваща старите порядки и възгледи, относно света.

 Не насилвам никого да се съгласява с мен, но просто ми се искаше да споделя нещото, което витае в главата ми от доста време. И все пак се базирам на някакви научни доказателства, с чиято помощ имам възможност да стъпя на една по-здрава основа в съжденията си.

 Е, нека се върнем в нашето си време, забързани и устремени....но за къде ли и ние не знаем....
Коментари

 1. Христо Ангелов27 април 2017 г., 9:12 ч.

  Интересна теория. Леонардо е бил доста потайна личност и не бих се учудил, ако наред с по- познатите му проекти и разработки, не е работил тайно и върху подобни смели проекти за "изкривяване" по някакъв начин на Времето и Пространството. Както например друга велика личност- Исак Нютон се е занимавал с алхимия (и това във време, когато подобна дейност се е наказвала със смърт).

  ОтговорИзтриване
 2. Замисляла съм се и аз по темата и не само за Леонардо. А какво ще кажете за Микеланджело? А за Александър дума? А за Йожен Сю-помислете само поредицата " Скитникът -евреин" какъв необятен ум е и събитийност, която един човек е списал за целия си живот? ? Как си представяте с онези средства на времето да сътворят такива купища картини и художествена литература? За подобно творчество и пет човешки живота не биха стигнали. Аз лично си съставих по-прозаично обяснение,специално за по-горе изброените писатели и Микеланджело. Според мен, тези хора са имали ученици, които са обучавали да ги имитират до съвършенство. А " продукцията" е носела тяхното име. Нещо като фабрики за писане и рисуване са сътворявали. Струва ми се доста логично и много по-лесно обясняващо подобни куриози.
  Що се отнася до изкривяването на пространството и времето, до което Леонардо се е добрал... ако беше така, все щеше да изтече някаква информация по въпроса. Все отнякъде щеше да има факти. По-вероятно е той да е бил действително титаничен ум и да е имал и ученици- последователи, съратници. Тяхното творчество е носело общото име "Леонардо Да В
  инчи". Теорията с Акашовите записи ми се струва значително по-вероятна...

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.