Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Мистерии

 Кой е създал пирамидите?Вероятно всеки се е питал, кой е създал пирамидите в Египет. Когато бях малка имах детска енциклопедия. Имаше доста информация, придружена с картинки. Все още виждам пред очите си страниците, на които имаше разяснения как са построени пирамидите. А именно, хиляди роби, влачейки огромни каменни блокове, чрез въжета. Обяснението е, че пирамидите са били гробници. Вярва се, че в тях се полагали тленните останки на фараоните. Извършвали са се мистериозни ритуали, свързани с изпращането на покойника в отвъдния свят.

   Дотук с универсалната версия, която бях открила за първи път в детската ми енциклопедия. Навярно всеки е гледал филма "Досиетата X". Та от там е и култовата фраза - "Истината е някъде там"......(вижте още)


 Истината за богомилите 

   Един много интересен исторически феномен е именно появата на богомилството. Абсолютно новаторско, извън пределите на официалната религия, то е в основата на колосални реформи по цяла Европа. В един такъв период на духовност, завладял света, богомилството се превръща в олицетворение на мъдрост и просветеност.

 Но малцина са избраните...


  В продължение на години, историците изучават задълбочено събитията, започнали още през средните векове. Водят се ожесточени спорове в научните среди. Непрестанно  се издирват факти и документи, които за съжаление са твърде оскъдни, като това затруднява още повече историците.....(вижте още)


Водата - мистериозната молекула Водата ни заобикаля, водата е голям процент от телата ни и извор на живот. Но дали сме напълно запознати със свойствата и?
 Водата е химично съединение, с химична формула  H2O.  Покрива около 71% от планетата, а съдържането и в човешкия организъм е около 75%. 

 Вода използваме почти навсякъде -  промишлеността,  химията, транспорта,  като не на последно място, като живото поддържащо средство. Още от древността, всички мегаполиси са възниквали в близост до водните басейни. Без вода не би съществувал живота, такъв какъвто го познаваме. Водата е дом на много живи организми, като започнем от простите бактерии и стигнем до морските обитатели. Наличие на животворната течност е открита из цялата вселена. На Сатурн например е под формата на лед, а на Енцелад, под формата на йонизирани водни пари. Ако пък сте привърженик на еволюцията, то знаете, че първите форми на живот също са се заредили във водна среда......(вижте повече )Холографската вселена  Преди да се акцентирам върху темата, първото което искам да кажа е, че не искам да убедя никой в собствените си възгледи. Който има желанието да я прочете, нека го направи, а след това да прецени доколко тази информация го вълнува и интересува. Това е една теория, повтарям - ТЕОРИЯ, която все  още не е напълно доказана. Чела съм много по темата, като с времето съм изградила собствени идеи по въпроса.

National Defense Magazine

 Дали заобикалящата ни действителност не е една холограма? Дали всичко не е илюзия на сетива ни? Спомняте ли си филма "Матрицата"? В него героите съществуват в илюзорен свят, или по точно казано в матрица. За мен филмът е невероятно новаторски, съдържащ в контекста си невероятна информация. Хората се явяват един вид пионки в ръцете на някаква далеч по-висша сила.....(вижте повече )
 Сънищата 


Сънищата са нещото, което е подтиквало към размисли всеки от нас. Още от древността, съновиденията са били "инструменти" в ръцете на пророците, които са спомагали за разрешаването на лични и глобални проблеми. Днес хората вярват все още  в магията им, но като че ли са малко по-скептични. За сметка пък на това, можете да откриете в почти всеки дом съновник, с чиято помощ мнозина опитват да разгадаят мистерията на сънищата.

  Има различни възгледи за сънищата. Според психолозите те са по скоро като огледало на нашето  подсъзнание. Илюстрират нашите страхове и надежди, като разкриват проблеми, скрити в дълбините на душата ни. Многo често съм чувала схващането, че всеки герой в съня ни сме всъщност ние, като тези различни образи са собствените ни превъплъщения. Друг интересен факт е, че мозъкът не е в състояние да сътвори лице, което означава че всички типажи, които виждаме на сън, са присъствали в реалния ни живот....(вижте повече ) За магиите
 Всеки се пита дали съществува магията, като отговорът е много разнороден. Зависи какво разбирате под "магия". Би могло да бъде магията на любовта, или магията на изкуството, а защо не и тази на усъвършенстването. В тази статия обаче, смятам да поговоря за магията в буквалния смисъл. Тази, която се извършва от друго лице с цел да навреди на някого, или по един или друг начин да окаже въздействие върху личността. И ако питате мен, дали вярвам в това, то отговорът е категорично "да".(вижте повече ) Етер - мит или реалност?

  Възнамерявам да се спра на една теория, която признавам си, ме впечатли невероятно много. А именно теорията за етера. Един от първите и привърженици е известният на всички Никола Тесла. Опитите му, свързани със създаването на електричество, се базират на въпросната теория. А казано на по-разбираем език - пренасяне на енергия на голямо разстояние, което става с помощта на етера. От тук идва и твърдението, че всичко е Светлина, която преминавайки в енергия се материализира. Това означава, че първоначалното на всичко е било енергия, а материята се e появява по-късно.(вижте повече)


 Енергийните вампири

Снимка: secrets-world.com
  Още от древността съществуват приказки за същества, хранещи се с кръвта на другите, което им е давало сила и ги е държало на границата между живота и смъртта. Навярно всички сте чували и за унгарската графиня Ержбет Батори, която си е правела кървави бани, с цел запазване на младостта си. Съществуват и истински "вампири", които смятат че с поемането на нечия кръв се възраждат и изпълват с мощ.(вижте повече )

 Духове или спомени в информационното поле?

                                                                                  Ето един въпрос, който измъчва съзнанието ни в продължение на хиляди години, а именно - "Има ли задгробен живот?".  Според всяка една религия, отговорът е "да". Християните например вярват, че след смъртта отиваме или в Рая, или пък в  Ада, в зависимост от делата ни. Да ви кажа честно, не съм особено запозната с  Корана, както и с  Кабала, но нещата изглеждат почти еднакво навсякъде. Будистите вярват в прераждането, но там също има силен контраст между доброто и злото.(вижте повече )

Как да разберем, че имаме ясновидска дарба?


Power of Positivity
    Навярно всеки един от вас, особено тези които са решили да прочетат този пост, понякога са се замисляли, дали имат  екстрасензорни способности. В тази кратка статия ще се опитам да ви помогна да разберете това, като ви дам няколко примера, допълващи темата и спомагащи за нейното изясняване. 

 Отговорът на въпросът идва от само себе си, особено когато осъзнаете нуждата от досега с духовния свят. То тогава нещо със сигурност ви е тласнало към търсене, а който търси намира, нали? (вижте повече )

  

 Принципът на менталността   Това е една доста интересна тема, за която реших да пиша. Тук говорим за т.нар. Херметически закони, като един от тях е именно за менталността. Наскоро четох книга, в която ставаше въпрос точно за подобен тип тематика. Определено останах впечатлена и бих искала да споделя мнението си по въпроса. Но нека първо проследим, какво послание имат, седемте Херметически закона.

 1. Принципът на менталността 

 2. Принципът на съответствието
Why Do

 3. Принципът на вибрацията 

 4. Принципът на противоположностите 

 5. Принципът на ритъма 

 6. Принципът на причината и следствието 

 7. Принципът на рода 

(вижте повече )
Нощни демони 

Bradva.BG
 Навярно всеки от вас е имал кошмари, последвани от безпокойство, сърцебиене, както и огромна доза страх. Често се случва да се будим шокирани, търсейки близък човек до себе си, който да ни увери, че всичко е наред. Понякога имаме нужда да ни ощипят, за да осъзнаем, че сме вече будни...и всичко онова, което сме видели е било само кошмар, но дали е така?

  Нека поговорим първо за онова състояние, което е най-силно осезаемо, когато сме на границата със съня. Осъзнаваме, че сме будни, но в същото време виждаме неща, които нямат нищо общо с нашата действителност. Понякога виденията са неприятни, друг път гнусни, а често дори безинтересни. Вече бях писала в статията ми за сънищата, че това е вероятно пробив във времето и пространството, или едно гравитационно поле, влияещо на микро ниво.

Магията на огледалата

Twitter
 Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Ритуали за предпазване от негативна енергия


Wiccan Spells
  Вече доста съм говорила за различните видове ритуали, с цел предпазване и пречистване. Но тук ще ги разгледаме по-подробно, спирайки се и на силата на мисълта, което е сам  по себе си най-силният от всички. Ще започна от това, че мисълта е енергия, както съм казвала вече много пъти. която преминава  в материя, тъй като ние живеем в един физически свят, или поне го възприемаме като такъв.

 Важно е да осъзнаем, че ние можем сами да си вредим, когато мислите ни са омърсени и пагубни, което да води до същите симптоми, проявяващи се и при чужда намеса. Колкото сме по негативни, то толкова по-негативни събития ще привличаме към себе си. Хората са преди всичко биологични същества, проявяващи страхотен нюх, който им спомага за "надушването" на негативите, карайки ги да бягат и да се спасяват. Поради тази причина, когато сте депресирани и не вярвате в себе си, никой няма да ви приема на сериозно, нито пък да ви иска в обкръжението си. Затова като начало, започнете да променяте нагласата си, а едва след това прибегнете към ритуали, които да засилят устойчивостта ви.


Паранормална активност


AceShowbiz
 Искам да ви уверя, че очите на страха са големи, което е предпоставка за преувеличаване на дадено събитие, което всъщност не е това, което изглежда. Точно  поради тази причина е излишно да се плашим или травмираме, а единственият изход е пътят към познанието. Ще кажете, че никой земен, не е в състояние да бъде учител, като разбира се ще имате право. Но всичко, написано или изречено, е един вид споделен опит, който сам по себе си учи.
beforeitsnews.com
 През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?
Коментари

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.