Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Двойките  Двойките в таро притежават една много интересна символика. Тук говорим както за допълване, така и за антагонизъм. Като например денят и нощта, мъжкото и женското начало, доброто и злото...Два допълващи се един друг фактора, различни по своята същност, но в същото време неразривно свързани. Можем да ги възприемаме като проява на баланс и хармония, както и на силно изразен контраст помежду им.


  Нека преминем към значението на двойките в таро...

                                                        

                                                             

                                                        Двойка жезли               


Честно да ви кажа, тази карта определено ме обърква, защото в нея има доста оптимизъм, но и  едно голямо "НО".  Човекът от изображението знае какво иска. Той е изпълнен с ентусиазъм, готов за покоряването на нови хоризонти. Това е един авантюрист и мечтател, загледан далеч в безкрайния океан...


                        В права позиция 


 Когато изтеглите картата в права позиция, това би могло да се възприеме като добър знак. Наясно сте какво искате и от какво имате нужда. възможно да сте ентусиазирани и изпълнени с идеи, като обаче е необходимо да действате. Ако само си стоите и чакате нещо да се случи, то вероятно ще си останете там на брега, в ролята на самотен мечтател. Затова картата подтиква към избор, или като цяло, да проявите смелост в дадена ситуация, взимайки решение.

 Kогато изтеглите двойка жезли, трябва да започнете да обмисляте сериозно как да осъществите плановете си. Може да става дума за избор пред който сте изправени. Решението остава във вашите ръце - дали да направите околосветско пътешествие, или да си  останете на тихия бряг, отдадени на предпазливост и безкрайно обмисляне.


                                                         

                                                               В обърната позиция 


   Когато изтеглите картата в обърната позиция, нещата са по-скоро в застой, отколкото в каквото и да било развитие. Може би си имате идеите, но сте твърде далеч от това да ги реализирате. Стоите си загледани в океана, който е толкова красив и примамващ, но нямате смелостта да поемете пътя си, защото се страхувате от провал. 

  Възможно е също да сте се захванали с нещо, което не му е писано да претърпи развитие. Може би е необходимо да преосмислите ситуацията, като опитате да прецените, има ли изобщо смисъл от вашите идеи? Ако нещата просто не вървят в тази насока, не е лошо да потърсите нови варианти. 
                                                               

                                                               Двойка чаши 


 Става ми много приятно, когато изтегля двойка чаши, особено когато става дума за любов. Тук имаме една символика на сливане и абсолютна хармония! Едно обединение на едно по-високо интелектуално ниво. 

  Двете змии от изображението символизират баланса, баланс между мъжа и жената, нощта и деня, доброто и злото...
 Лъвската глава е символ на страст и сила. А самият процес на размяна на двете чаши, символизира бракосъчетание, или в по-широк смисъл - съюз. 


                             

                            В права позиция 


Тук нещата са повече от приятни. Ако говорим за любов, то или тя е в самото си начало, или в разцвета си, но при всички случай е красива и споделена. Може да се е стигнало до едни много по-дълбоки отношения, ако говорим за дългогодишна връзка. А и именно отношения, изпълнени с мир и хармония. 

  Не винаги картата говори за любовни отношения. Може да става дума за прекрасно приятелство, изразяващо  се в подкрепа и споделянe на идеи. Ако пък изтеглите картата за бизнес, то това може да говори, че имате почтен и честен бизнес партньор. Вероятно е и да е колега, който създава много позитивно настроение на работното ви място.


                                                                       
                                     
                                                                           

                                                                Двойка мечове 


 Това е картата, която почти никога не е присъствала в мои гледания, като честно казано не ми е лесно да дам определение  за нея. Според мен става дума за избор, който обаче правим на сляпо. Но нека да не забравяме, че мечовете са свързани с ума, което от своя страна говори и за настройки.               

                            В права позиция


 Когато картата е в права позиция, може да говорим за компромиси, правени непрестанно от ваша страна. Възможно е да затваряте очите си за нещо, с което дълбоко в себе си, изобщо не сте съгласни. Тук се доближаваме до Любовниците, тъй като отново говорим за избор, но в този случай, той не е това, от което имаме нужда. Ако питате мен, трябва да махнем превръзката от очите си и да погледнем истината в очите. 

 За мен това е тежка карта, свързана с нежелание да приеме действителността. Но тъй като се намираме в малките аркани, надали става дума за кой знае какъв житейски урок.


                                                                             В обърната позиция


 Тук вече остриетата на мечовете са в пълно действие.  Не само че не искате да си затворите очите за нещо, а направо хвърляте смело, ръкавицата в лицето на противника. Един конфликт сериозно назрява, като вие нямате никакво намерение да си премълчите. Но все пак помислете, дали пък си заслужава? Не е ли по-добре понякога да се направим на ударени, което пък ще запази собствената ни нервна система? 

 Изборът е ваш, доколкото имаме избор :)                                        

                                                  Двойка пентакли 


 Хе хе..Тази карта ми е до болка позната, както в права, така и в обърната позиция. Аз съм от хората, които жонглират през целия си живот, но до какво води това? Няма нощ  без ден, няма зло без добро, така и тук....Каквото и да правим, никога не оставаме доволни от постъпките си, нали?                           В права позиция 


 Според моите собствени наблюдения, тук говорим за поемането на твърде много отговорности наведнъж, което обаче ни носи удовлетворение. Жонглираме умело, като това ни дава усещането за особено добра свършена работа и води до едно повишаване на самочувствието. С каквото и да се захванем ни се отдава, а не само, всяко действие ни носи удоволствие, т.е. има пламък! 
 Според мен тук става дума повече за материалния свят, отколкото за личния живот. Но не забравяйте, собствените ни постижения, струват много повече от мнимата любов, като те са нещото, оставащо след нас...


                                                                      В обърната позиция 


 Тук вече нещата са извън контрол...Хем ви се иска да свършите всичко наведнъж, хем не ви остават сили. Трябва да се осъзнаете и спрете, защото преумората не води до нищо хубаво! Има вероятност да сте перфекционист, който на всяка цена иска да изпипа нещата до най-малкия детайл, обаче в живота има и моменти на затишие. Не винаги работата ни спори, така че си дайте една заслужена почивка! 
 Обърнатата Двойка пентакли е много красноречива карта, като ви съветвам да се вслушате в нейното послание. Най-хубавите идеи идват в моменти на баланс и хармония! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.