Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Ритуали за красота

 Преди да започна да пиша по темата ми се иска да ви напомня за  Ержбет Батори, която била толкова подвластна  на красотата си, че се превърнала в истински вампир. Толкова  много искала да остане вечно млада, че се възползвала от невинността на нейните слугини, подлагайки ги на ужасяващи мъчения, с цел изсмукване живителните им сили. Или пиела кръвта им, или пък си правела бани от нея, с което поддържала тонус, необходим и за магьосническите и ритуали.
 Изработвала  инструменти, на които били присъдени множество игли, с цел по лесното изтичане на кръвта от младите момичета.
 Искам да ви уверя, че това е истинска  история, както и да ви предложа да се запознаете с повече факти относно мрачната личност на унгарската благородничка
 Накрая обаче била разкрита и зазидана жива, което довело до особено мъчителната и смърт.


 В тази статия обаче, ще поговоря за ритуали за разкрасяване, за които не е нужно да пиете кръв, или пък да убивате когото и да било. За целта са ни нужни природни продукти, които самата аз използвам ежедневно. Те са по-цени и от най-скъпата козметика, защото са живителни и вълшебни! 

 Предлагам ви една маска за лице с авокадо. Намачкайте добре част от плода в купичка и добавете малко мед, след което направете въртеливи движения с ръцете си по повърността на съдинката. И по време на процеса започнете да баете ваши си думи и заклинания, като например "Направи кожата ми гладка мека и блестяща, за което ти благодаря с цялото си сърце!".  

 Много е важно, каквото и да правите, свързано със здраве и красота, да благодарите на продуктите, които използвате. Едва тогава те ще ви отвърнат със същото, дарявайки ви с магията на красотата. 


Askel Terveyteen
  Ще ви предложа още една маска за лице, която прави кожата гладка и блестяща, а и затваря разширените пори . 
 Вземете отново съдче, в което поставяте само белтъка на едно яйце. След това разбивате сместа, докато получите пяна. 
 Сега е момента на заклинанието, като може да ползвате думичките, за които писах по горе. Не забравяйте да визуализирате и да изпращате енергия от върха на пръстите си, докато ги изричате. 

  След като приключите с първата част на ритуала, започнете да нанасяте нежно сместа по лицето, като може също и в областта на очите. Останете така за 15 мин., след което нанесете още един слой от сместа, като можете да повторите три пъти цялата процедура. Ще се изненадате колко красива ще бъде кожата ви, когато отмиете маската, но не забравяйте и магическите думи за да има по-добър ефект.

 Бъдете красиви, но преди всичко здрави! Обичайте и уважавайте даровете от природата, защото те са безценни!

А от мен един музикален поздрав, в който е претворен образа на Ержбет Батори!


 


Коментари

 1. https://www.youtube.com/watch?v=-YpDfn5b9D8 Тази песен е по-тематична. Поздравявам те с нея. И Dissection не са лоши. Доколкото си спомням, фронтменът им се беше самоубил по време на някакъв сатанистки ритуал. Шантава работа. Малко се притеснявам, че музиката му ми харесва. Иначе статията е интересна. Аз обаче не държа на ритуалите за красота, защото много силно презирам телесната обвивка.
  Поздрави: Емануел

  ОтговорИзтриване
 2. Cradle of Filth вероятно бяха не по-малко подходящи за началото на статията :) Съвсем искрено мога да кажа, че това ми е любимата банда, или поне една от любимите.

  Няма нищо стряскащо или лошо в това, че ти харесва хубавата музика. Просто си любител на качественото изкуство.

  Защо презираш външната обвивка? Според мен изразът на лицето, говори много за душевноста на личността.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Така е. Съгласен съм с теб. Просто на тялото не може да се разчита. То увяхва твърде бързо и може да се разкапе във всеки един момент. Това имах предвид. За мен то е, макар да звучи като клише, затвор. Иначе съм съгласен за лицето. Виждал съм хора, които биха били доста красиви, ако нямаха злобно изражение.

   Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.