Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

За мен


Вече доста съм писала  в блога, а не съм споменала нищичко за себе си. Е, както знаете, казвам се Ева. Обичам музиката, изкуството, цветята и звездите! И както виждате, притежавам  малко странно чувство за хумор :)

 Но нека се върнем на темата. Най-много съм увлечена по незримото, тайното, скритото, като любопитството ми ме е теглило към тези теми още от детските ми години. С цялото си сърце искам да узная истината за нашето съществувание. Имаме ли някаква специална мисия на земята, или сме просто биологични машини? Толкова силно се надявам да открия отговорите на тези въпроси, че съм готова да чакам цяла вечност за това!

 По професия съм художник, като вече съм публикувала някои от картините ми, които може да видите от тук . Когато ми остане време, смятам да отворя страница в блога, в която ще направя албум, включващ всичките ми картини. За мен рисуването е досег с други светове, а цветовете имат лечебна сила. Ето защо е много важно да опитвате да работите с четките и боите, особено ако сте тревожни или депресирани.

 Моята друга страст е музиката, както вече казах. Не съм особено добър музикант, но композирам. Често произведенията ми са смятани за ужасяващи и зловещи, както и подходящи за филм на ужасите, но това е което ражда сърцето ми... За мен в нотите можете да откриете едно величествено послание, чиито вибрации носят приказката за една цяла епоха след себе си. Ако обичате да слушате музика, особено зловеща, може да посетите страницата ми в Reverbnation от тук. От доста време не съм композирала, защото нямам вдъхновение, но рано или късно то ще се появи и заедно с него ще полетим към свят, изпълнен с чудеса и мечти!

 Сега настъпи момента да поговоря и за таро, защото както знаете се занимавам професионално с тях. Истината е, че изобщо нямам спомен как точно реших да се запозная с тази материя, но се случи, като е важно да отбележа, че никой не ми е повлиял, а аз си ги намерих съвсем сама. Първоначално реших да си направя сама картите, но се отегчих и си поръчах от Интернет чисто нова колода. Започнах да гледам на приятели, а и на себе си, като бях потресена, колко точни бяха тълкуванията ми още в самото начало. Имаше моменти, в които бях готова да хвърля тестето през прозореца, особено нощно време, когато всички стихваше около мен и призраци и демони се пробуждаха. Но някак се преборих със страха си и се задълбочих  все по-надълбоко в тази материя. Можете да откриете много информация, във връзка с опита ми с таро, в блога.

 Имала съм достъп до други светове в много ситуации, за което още не съм готова да говоря, особено публично. Вярвам, че каквото ни е писано, то ще се случи, като свободната воля остава под въпрос, поне за мен. Важно е също да отбележа, че години наред се надявах да срещна моя духовен учител, точно както се е случило при Карлос Кастанеда, но уви, това никога не се случи. В един момент осъзнах, че никое човешко същество не е способно на подобна мисия, а уроците от които се нуждаем ще ни бъдат предоставени от друго място.

 Бих могла да говоря още по темата, но защо, при положение, че пиша толкова много публикации? Ако ви е интересно четете ги, ако  пък не, недейте  :)

 Това е от мен, и както обичам да казвам след поредната статия, свързана с дневното влияние на таро:

 Красив ден! 


Коментари

  1. Браво невероятна си ,аз също се занимавам с рисуване като хоби и Езотерика по професионално. Страхотна си , както и картините ти.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, имам подобни преживявания в сънищата си ... още не съм намерила човек,който да е изпитвал подобна опитност в сънишата и да ми помогне с конкретна информация. И аз чакам вече години учител, но уви... Карлос Кастанеда е бил късметлия... Напоследък нещата,които се случват на сън са много повече от обикновени сънища. Хрумвало ли ти е , че си може би -СЪНУВАЧ. Имам усещането, че ще може да обменим информация. Ако имаш желание пиши ми ;) скайп: bonbonkatad

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.