Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Защо трябва да мислим позитивно

  Какво представлява позитивното мисленe? Много хора дори не са в състояние да разберат, какво е и защо е толкова важно. Пиша тази статия, като идеята ми е да направя обобщение на всичките тези неща, свързани с тревожността, които са причина за дискомфорт и страдание. Тук ще опиша изпитани начини за справяне на тревожността, защото искам да помогна на хората, на които им е отказана помощ отвсякъде.  Самата аз бях жертва на паническото разтройство и зная какво е да се окажеш сам, затворен между четири стени, неспособен да споделиш мъката си на никого. Но това са житейски уроци, които ни подготвят за коренна промяна и преобразяване, откриването на нашето вътрешно Аз, а също така и един трамплин към  осъзнаване. Първо искам да уточня каква е разликата между тревожността като заболяване, и тази която всеки нормален човек изпитва в ежедневието си. Тревожният човек се страхува от всичко и всички, като вижда призраци и зверове навсякъде около себе си. Нормалният човек се тревожи, само и само тогава, когато има конкретна причина за това. Често съм обичала да се шегувам за себе си, като съм се наричала - "професионален тревожник".

 Жертвата на паническото  разтройство вижда света по един съвсем различен начин. Всичко това се дължи поради липсата на серотонин, който е и хормонът на щастието. И колкото обаче повече и повече се  отчайвате, толкова повече серотонинът липсва. Получава се един омагьосан кръг, през който съм минала. Цялото ти същество крещи за помощ, а отсреща няма никой...Още със събуждането усещаш привкус на горчиво отчаяние, а живота като че ли няма смисъл, защото си обречен...И от там започва един световъртеж, залиташ ту на една страна, ту на другата. Имаш чувството, че сърцето ти ще се пръсне на хиляди парченца...от мъка...И пак..и пак..сам си в тоя безкраен кошмар! Всички ти се подиграват и те наричат откачалка, целият свят те е загърбил..и пак..и пак..си сам!

 И след всичко това идва момента на мобилизиране и осъзнаване. Осъзнаване на заболяването, а и на това, че всъщност никой не е срещу теб персонално. Съвсем нормално е, хората които не са изживели този кошмар, да не могат да разберат страданието.

 Какво представлява позитивното мислене? 


  Това е много обширна тема, за която ще пиша поне  в няколко публикации. Много е трудно да накараш един човек, който е съвсем отчаян, да започне да мисли позитивно, защото това не е като да свериш часовник. 
 Като начало започнете да променятe нагласата си. Осъзнайте, че черните мисли няма да ви донесат нищо добро, освен болести и тотално пропадане. Много е важно да разберете, че мисълта притежава огромна енергия, която е в състояние да се материализира, поради което имате и отвратителните физически симптоми. Тялото се отървава чрез болката от негативната енергия, което е много важно да бъде осъзнато. Та след като виждате, какво ви причиняват те, готови ли сте да си причинявате това? 

  Първоначално е необходимо едно изчистване на негативните мисли, преди да почне какъвто и да било процес на позитивно такова.  Ако в главата ви бушуват грозни сцени, то няма как с едно махане на ръката да ги преобразите в розови облачета.  Изчистването започва с игнориране , за което е необходима много  силна воля и страхотен инат.  За това няма как да ви помогна, защото трябва сами да го усетите в сърцето си и да действате. Едва когато разчистите "боклука" ще усетите прилива на някакъв зачатък на позитивизъм, което е доста бавен процес. Обаче можете ли да си представите щастието, когато тези позитивни мисли се умножават ден след ден? Те ще се роят и стават все повече и повече, като вие самите ще се чудите, как пък не сте ги забелязали по-рано. И тогава ще бъдете победители!

 Ако ви е много трудно да мислите нещо приятно, то поне визуализирайте. Имаше периоди, в които зациклях и не намирах нищо хубаво в живота си. Не бързайте, ако не се получава не се отчайвайте. Просто не спирайте да вярвате, че ще се случи и болестта ще ви напусне, точно както е дошла. 
 На мен лично много ми помогна непрестанният ми устрем към съзидание. Композирах музика, рисувах, развивах се в най-различни области. Аз вярвам, че всеки един жив човек има страхотен потенциал, който може да се окаже и неговият  спасител! 

 Спрете да мислите за миналото, бъдете тук, като е необходимо да оцените всеки един миг от съществуванието си. А бъдещето, бъдещето е незримо , несбъднато и далечно! 

 И още няколко съвета. Ако ви е много трудно да се съсредоточите  върху каквото и да било, то поне опитайте да гледате филми, по възможност красиви. Развивайте ума си и не оставяйте мозъка гладен дори за минута. Започнете да правите добри неща за околните, дори те да са съвсем мънички. Всичко позитивно носи след себе си едни вибрации с високи честоти, които ви лекуват. Не бъдете егоисти! Но в същото време е важно да обичате себе си, защото вие сте уникални същества! Спортувайте, практикувайте йога и се наслаждавайте дори на дребните неща. 

 Това е засега от мен, като смятам да продължа да пиша по темата. На моменти забравям мисълта си, като вероятно ще си спомня по-късно много още неща, които бих искала да кажа. 

 Още веднъж - Не се отчайвайте!

Коментари

  1. Наистина даваш много ценна информация, която би могла да бъде полезна за много хора. Може би ще е добра идея да публикуваш тази статия из разни форуми, в които се говори за депресия и паническо разстройство. Така ще я прочетат повече хора, а и ще посетят блога ти.
    Иначе те разбирам. И аз съм изпадал в подобни състояния, само че тревожността не беше чак такъв проблем, за разлика от тъгата. Ако човек не се овладее, това може да съсипе и тялото му. Както и да е. Все си мисля, че най-добрият лек за тези състояния е човек да получи подкрепа от приятели. Една-две мили думи биха могли да направят много, стига тези приятели да се опитат да го разберат. За мен нямаше такива хора, за жалост. Така че - разпространявай опита си и на други места из интернет пространството.
    Поздрави:
    Емануел

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.