Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Въпрос към таро - Каква съм била в предишния си живот?

 Занимавайки се с таро, в мен напира все по-голямото любопитство да запитам картите за неща, извън моето Аз. От много време се вълнувам по темите, засягащи реинкарнацията. Опитвам да си спомня нещо от предишен живот, но някак насила не става. И така, след дълъг размисъл, събрах смелост да попитам таро, каква съм била в предишния си живот.

 Още от дете имам страни спомени, свързани със събития и места, които никога не съм виждала в този си живот. Това ме накара да започна да изследвам все по-задълбочено реинкарнацията, като феномен. Един неугасващ пламък гореше у мен, карайки ме да вярвам в безсмъртието на човешкия  дух. И така, нека се впуснем към моето лично пътешествие, водещо към опознаването на моята същност, преминавайки през границата на времето и пространството. Изтеглих си три карти, които да бъдат моя компас към познанието, което търся. Тук се налага да вложа и цялата си интуиция, която да спомогне за моето тълкуване. Ето и какво се появи пред очите ми - Кулата, Паж пентакли и Глупакът. Сега ще проследя значението на картите и ще опитам да направя връзка.

  Бях шокирана при появата на Кулата, защото това е картата в таро, която най-много ме плаши. Но какво общо има с моя предишен живот? Още от дете имам странни усещания, когато говорим за кули. Няма да изпадам в подробности, но имам спомен, в който съм малко момиченце и се изкачвам по изкривено стълбище, водещо към върха на кула, придружавана от някакъв мъж. Но какво означава това? За съжаление все още не мога да намеря отговор на този въпрос, измъчващ ме години наред.
 Кулата се свързва също с унищожение и гибел, което ме кара на мисълта, че е възможно да съм загубила живота си точно на такова място, преди да се родя като Ева, разказваща ви всичко това.
 Преглеждах информация за кули в Япония, но открих само една, която бе построена през 60-те години на миналия век.
 Защо в Япония, е, за това ще ви разкажа друг път.  Само ще спомена, че когато бях дете ме наричаха "японче".


 Но нека преминем към следващата карта, а именно Паж пентакли. Тази карта ме кара да мисля, че не съм живяла дълго в предишния си живот. До ден днешен аз съм все още дете. Тайничко гледам детски филмчета, а и много обичам да се люлея на люлки, заедно с децата. Да не говорим каква еуфория настъпва у мен при вида на пързалка или пък шейна. Това не ме кара да се чувствам глупаво, а напротив, прави ме истински щастлива.
 Паж пентакли е също любознателен и любопитен, търсещ приключения и предизвикателства. Но дали моят авантюристичен дух не ме е погубил, нека проследим в поредната карта, която е Глупакът.

 Още една карта, която ме кара да мисля, че изобщо не съм стигнала до дълбоки старини в  предишното си съществуване. Тук отново сме свидетели на една детска наивност, съпроводена от мечти и изпълнен с възторг наивен дух.
 Слънцето грее, кучето следва своя стопанин, Кулата е някъде там...Любопитството ме е изяждало отвътре, идеята за стръмните стълби и пътя към върха. Един безпределен стремеж да  стигна до края, водена от неизвестното, уплашена, тревожна, но устремена.
 Тук ще отворя една скоба, че имам повтарящи се кошмари с извити стълби, на които липсват части, оставящи пропаст под себе си. В съня си, аз опитвам да се изкача нагоре, но зейналата празнина ме възпира, като аз оставам по средата.

 Но да се върнем към Кулата, Паж пентакли и Глупакът. Ето и цялата история на кратко. Била съм дете, изпълнено с ентусиазъм и страх в същото време. Била съм с някого, баща или просто непознат. Кулата се е отворила пред нас в омагьосаната гора и  ние сме решили да я покорим, изкачвайки се до върха и. Аз съм  пристъпвала плахо нагоре и нагоре, но изведнъж нещо се е случило, подхлъзнала съм се и така животът е приключил. Виждате символиката от  изображението на Глупака, който е на ръба на скалата.

 Този сеанс, ако мога така да го нарека, се оказа много полезен  за мен, защото успях да надникна в едно незримо минало. Разбира се, че не мога да бъда сигурна, че точно това се е случило, но още дори преди да изтегля картите , бях убедена в тези неща.

 Ако решите да опитате същото, то трябва да имате някаква предварителна визуализация, като едва тогава може да зададете въпрос към таро. Бих могла да пиша повече по темата, но не искам да отегчавам аудиторията. Сега ви оставям на собствените ви размисли! Само ще допълня, че това е вероятно последното ми съществувание, преди да се родя в този си живот, което може би оказва най-силно влияние върху личността ми в момента. Но колко ли още други превъплъщения съм имала, кой да ми каже?

Коментари

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.