Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Етер - мит или реалност?

  Възнамерявам да се спра на една теория, която признавам си, ме впечатли невероятно много. А именно теорията за етера. Един от първите и привърженици е известният на всички Никола Тесла. Опитите му, свързани със създаването на електричество, се базират на въпросната теория. А казано на по-разбираем език - пренасяне на енергия на голямо разстояние, което става с помощта на етера. От тук идва и твърдението, че всичко е Светлина, която преминавайки в енергия се материализира. Това означава, че първоначалното на всичко е било енергия, а материята се e появява по-късно.  Нека проследим събитията довели до въпросната теория, като се върнем назад във времето и стигнем до великото дело на Дмитрий Менделеев. Както знаете, най-голямото му научно откритие е Периодичната система на елементите. Ако си спомняте, елементите са разделени по периоди и по групи. Под номер едно е отбелязан водородът, който е и най-лекият газ. За мен най-голямото чудо е, че съществува зависимост между всеки един от елементите в таблицата, като качествата им се определят от броя на протоните в ядрaтa им.
 Има интересна теория, в която, Менделеев е видял подредбата на Периодичната таблица на сън. Това ме връща на темата за информационното поле и  сънищата. Но оригинална ли е таблицата, която ние познаваме? Дали съновидението не е дало на Менделеев отговорът на въпроса за цялото сътворение? И тук настъпва часът на истината! Все повече учени опитват да докажат съществуването на елемент, който се намира в нулева група, поставен в таблицата от самия Менделеев, но в последствие забулен в тайнственост, поради една или друга причина.
 Доказването на съществуването на етера, би променило изцяло представите ни за света. Тази теория е в противовес на теорията за относителността. Поставя под въпрос и Големия взрив, като в същото време дава отговор  на много въпроси.
 Етерът  е онова вещество, което свързва всичко останало, превръщайки го в материята, която познаваме. То изпълва Вселенското пространство, като се смята че е  разпространител на Светлината.

  И нека продължим с Никола Тесла, който не е спирал с опитите си да генерира електричество  от "празното" пространство. Според възгледите му, то не е "нищо", а по-скоро огромен източник на енергия, която e в спящо състояние. Целта му е била, по някакъв  начин да събуди тази енергия, използвайки я за нуждите на човечеството.
 Тук ще отворя една скоба, като няма да пропусна да спомена за телепатията. Разсъждавайки по темата за етера, стигнах до заключението че мислите се пренасят на същия принцип, както и светлината, защото те са също енергия. Вероятно това е причината за общуване от разстояние, което се проявява и при опити с електроните. Съвсем логично е да вярваме, че има нещо което осъществява тази връзка, като освен всичко останало свързва атомите в структури. Нещо ме кара да допускам, че мистериозният елемент е първоначалото на всичко което ни заобикаля.
  Тук идва момента да цитирам Никола Тесла. Намерих съвсем случайно статия за него, която определено ме впечатли, като най-силно ме докоснаха следните думи:

       "Светлината и тя е музика. Светлината насища всичките ми шест сетива – виждам я, чувам я, докосвам я, помирисвам я, и я мисля. Мисленето за нея е моето шесто чувство. Частиците светлина са написани ноти. Една светкавица може да е цяла соната. Хиляди светкавици са цял концерт."

 Гениалният учен е бил романтик, защото само една чиста и просветена душа е способна да се докосне до информационното поле, извличайки съвкупност от словесни аромати и светлинни звуци...Той смята, че всичко, което сме чули, запомнили и възприели  около нас e под формата на светлина. Дали тази светлина не ни следва и от предишни живота, напомняйки ни за безкрайността на духа, съществуващ в един ефирен свят, създаден от красотата на проникновението?

 Бих искала да кажа, че съм привърженик както на Теорията за относителността, така и  на тази за съществуването на етера. От една страна съм убедена в действието  на гравитационни полета, които са в състояние да изкривяват времето и пространството, което би спомогнало и за самото пътешестване във  времето, както в бъдещето, така и в миналото. Но нещо ме тласка към идеята, че има частица, субстанция, която свързва всичко в едно, преодолявайки хаоса. От първата теория следва хаос, а от втората неговото подчинение пред силата на енергията. Така че, най-вероятно, истината е някъде по средата. И тук, съвсем логично се намесва и теорията за една холографска вселена, чиито първоизточник е Светлина.

 Пишейки за етера, не мога да не се спра на едно много интересно събитие, случило се на 22 юли 1943 година, под ръководството на Тесла.  Съществуват различни източници, свързани с експеримента, като в някои от тях се посочва, че Алберт Айнщайн е бил пряко свързан със събитието. 
 Това е така нареченият "Експеримент Филаделфия",  при който се осъществява телепортация на военен кораб. А как се случва това? Чрез насочването на огромно количество енергия, която е в състояние да раздроби материята на съставящите я частици. Как обаче елементарните частици се свързват отново  в материя, самата аз не мога да си обясня. Експериментът е протекъл успешно, като хората от екипажа са останали невредими, но всички са получили трайни психични увреждания. Вероятно капацитета на човешкия мозък не е в състояние да се противопостави и предпази от наличието на този "енергиен шок". При обратното пренареждане на частиците нещо се обърква, като това води до срив в програмата.
 Предполагам, че нещо подобно се случва, когато черните дупки поглъщат материята. Това е един вид телепортация, защото както знаете обектите, погълнати от черната дупка, се материализират отново, но в друго време и пространство, а защо не и в друга Вселена....Но разбира се, никой досега не е открил, какво точно сполетява обекта, преминал през енергийния тунел  и къде се озовава, както и каква е новата му форма. 

 И преди да приключа, бих искала да се спра и на левитацията. Твърде вероятно е, самият процес да става с помощта на етера, като в случая силата на мисълта се превръща в енергия, възпрепятстваща гравитацията. Както знаете, електроните имат двойнствен характер - на частица и на вълна. Вероятно в момента на левитация, частиците добиват вълнови характерисики, които отново ги доближават до един светлинен модел на поведение. Но от друга страна тялото в процес на левитация  има цялост, т.е. не е раздробено на съставни части. Но пък зрителите  материализират "летящата" фигура, чрез силата на собствената си мисъл, което ме кара да мисля, че нещата изглеждат различни, според гледната точка. 

 Това са едни доста интересни теории, за които искам да поговоря отново. Чудесно е, че учените не спират да търсят нови и нови доказателства. Надявам се да станем свидетели на нови и вълнуващи открития, които да изведат човечеството на едно много по-високо духовно ниво. Но това разбира се зависи много от нас самите. Обръщането към един духовен свят изисква много жертви и отричане. Едва тогава ще бъде възможна комуникацията от разстояние, а телепортацията ще бъде естествен процес. Мозъкът би работил с пълен потенциал, а алчността и суетата завинаги ще изчезнат, водейки след себе си злото. Но за съжаление, ако питате мен, ние сме все още на светлинни години от подобно развитие. Или се връщаме от там, откъдето сме дошли, бавно, бавно, но сигурно...


  

Коментари

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.