Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Информационно поле
  Един много интересен феномен, за който всички са чували, са хората с екстра сензорни способности. Не отдавна науката отричаше подобни явления, като ги заклеймяваше, наричайки хората с дарби - измамници. Днес, в научните среди, започва да се говори все по-открито за наличието на свръх сетивност у някои индивиди. Провеждат се редица изследвания, които говорят за невероятна еволюция в човешкото развитие, което би поставило основите на едно съвсем различно схващане за заобикалящия ни свят.

През вековете са се раждали хора, притежаващи нещо много повече от интелект, характерен за човешкия геном. Личности, използващи мозъчния си потенциал много над нормата. Новатори, създатели, или както ги наричаме най-често - гении. Това са същества, изпратени на земята, които по една или друга причина са изпреварили времето си. Има огромна вероятност "пришълците" да имат особена мисия на земята. Вероятно тя е свързана с революцията както в науката, така и в изкуството. Предлагане на една готова информация, чиито синтез бива улеснен. Но малцина са избраните...  За мен е много важно да спомена Леонардо да Винчи. В статията си за  богомилите  се спрях върху мистериите, свързани с "Тайната вечеря". Той е изумителна личност, развила се  в множество разнообразни дейности, изобретявайки  технически съоръжения, реализирани столетия по-късно.  А както знаете става въпрос за подводница, модел на самолет, модел на автомобил, велосипед, парашут и колкото и невероятно да звучи - робот. Разбира се, не бих могла да изброя всичките изобретения на гения, защото не би ми стигнала страницата.

  Как е възможно, през едни мрачни векове на падение, да се появи човек с подобно новаторско мислене? Може би е било необходимо някой да извади човечеството от тинята, в което е било затънало. Аз лично имам и друга теория относно Леонардо да Винчи. Замисляла съм се, дали пък не е направил пробив във времето, като вече е бил свидетел на тези проекти? Но по-вероятно е, той да е успявал да долови вибрации на по-различни честоти, идващи от  вселенското информационно поле. Използвам думата "идващи" доста образно в случая, но наистина не зная как да се изразя по-подходящо.

                                 огледален образ 
  Само искам да допълня един много интересен факт, относно картините на Леонардо да Винчи. Както знаете, той е писал с огледало, с цел укриване на научните си  изследвания. Същото се наблюдава и при картините му. Много изследователи правят експерименти, като търсят тайни кодове в тях. Избрах само една снимка, но който има желание, може спокойно да потърси повече информация по въпроса. Дали всичко това е съвпадение, или геният е виждал лицата на други същества, никой все е още не е узнал. Дали пък тези тайнствени фигури не са в основата на неговите изобретения? Може той да е получавал информация от тях, или за тях. На друга картина ясно се вижда летяща чиния. А дали всъщност, Леонардо да Винчи не е бил извънземен? Има толкова много хипотези, като всеки един от нас би могъл да си избере най-достоверната за него. Но само невеж би отрекъл очевидното. Няма да се впускам в повече подробности, относно Леонардо да Винчи, защото вярвам, всички сте запознати с личността му.  Статията е насочена към търсене на еднозначен отговор, който да даде светлина върху конкретни въпроси. И в този ред на мисли, няма как да пропусна да спомена великия  Нютон.

  Той е бил не само учен, но алхимик и езотерик. Гениалният учен поставя основите на класическата  механика, изследва законите на светлината, скоростта на звука, конструира първия рефлекторен телескоп като също се смята, че е основоположник на висшата математика. Странното е, че е бил много религиозен, а в същото време е бил много добре запознат с материята на  окултизма. Само ще добавя, че е членувал в масонската ложа, за което ще спомена по-късно.

 Както знаете, алхимиците не  се възприемат като безумни романтици в наши дни, защото е доказано, че може един елемент да се превръща в друг. Бях гледала документален филм по темата. Показваха как се добива злато от друг химичен елемент. Но разбира се, това е все още един много сложен процес, изискващ огромно количество енергия.

 Също като Леонардо да Винчи, така и Исак Нютон, вероятно е черпел информация от някакъв абсолютно чужд и непознат за нас свят. И тук идва момента да попитам себе си: "Дали всички ние сме способни на това?". Е, честно да ви кажа не ми се вярва. То тогава светът би бил изпълнен с гении и пророци! Та кого ще учат на познание тогава? Виждате, че има баланс, и той съвсем не е случаен, а строго определен. Някой, или нещо, решава от "някъде", кога и как да изпрати на земята мисионер, който да промени мисленето на човешката цивилизация, в конкретен момент  от развитието и.

  Важно e да отбележа, че има невероятно много хора, притежаващи страхотно самочувствие, вярващи  че са "богоизбрани". Не искам да споменавам имена, защото не е красиво и етично, но пък е възмутително да застанем  редом до  Леонардо Да Винчи, нали? Разбира се, че има страхотно даровити личности, които са допринесли в огромни мащаби за науката и изкуството. Големите умове не са един, или пък двама, но тези, които са били извън границите на нашите представи  са малцина.

  Има една жлеза в човешкия мозък, която е под формата на шишарка. Та това "шишарче" се нарича епифизна жлеза, която се оказва отговорна за контакта с другите светове.  Сега, защо при някои хора е така развита, а при други, за жалост, съвсем закърняла, сама аз не знам. Но ако питате мен, човек се ражда по този начин, като неговият път е предварително начертан. Доколко обаче имаме свободна воля, и изобщо имаме ли, е друг въпрос.  Един ден бях осенена от мисълта, че всичко е написано в голямата книга, и че единствената воля на човека се изразява в това как би реагирал на конкретната ситуация. Но после като размислих и това ми се стори невъзможно, защото си спомних за "ефекта на пеперудата". И колкото повече мисля, накрая не стигам до никъде....


  Няма да е честно ако не спомена Никола Тесла. Един невероятен ум, който за съжаление не е бил признат от съвременниците си. Най-вероятно, защото не е бил удобен. Знаете, че той е акумулирал енергия от нищото. А "нищото" никак не е нищо, а един химически елемент, наречен етер. Смята се, че той е основното звено, свързващо всичко останало в цялата вселена. Между другото, Тесла е изобретателят на електрическия двигател, който се използва и до днес.

  Имаше един невероятен филм, наречен "Престиж", в който един от героите беше Тесла. Знаменитият Дейвид Бауи се беше превъплътил в ролята му. Та там се споменаваше, че Тесла е бил изобретил машина за клониране. Носят се слухове, че съществува и такава за телепортация, също негово изобретение. Но по-подробно за това ще поговоря в друга тема.

  Много бих искала да се спра и на други гении, но това е невъзможно в една средно голяма статия. За мен лично, един гениален съвременник е Роджър Уотърс. Музиката на "Пинк Флойд" е нещо много повече от музика. Въздействието, която оказва върху психиката е неповторимо. За сега спирам, въпреки че как бих могла да не спомена един Бетховен? Или пък феноменът Моцарт?


  Определено са ни били пращани, а и все още ни се изпращат просветени души, които да оставят нещо огромно след себе си. За съжаление, повечето от тези хора не са били никак щастливи. У нас има една безпощадност, която ни подтиква да игнорираме "различните". Вероятно е човешката злоба. И тъй като всеки чувства себе си уникален, по един или друг начин, много му е трудно да приеме, че някой друг го превъзхожда...

 А има и друга теория. Смята се, че серотонинът възпрепиятства вибрациите, идващи от това информационно поле. Това е защитна реакция на организма, с цел предпазване от прегряване на мозъка. По време на сън серотонин почти не се произвежда, като това вероятно е предпоставка за по-голям досег към информация отвън. А твърде вероятно и попадане в паралелни на нашия светове. Та водена от тези размисли, стигнах до заключението, че гениите вероятно имат недостиг на серотонин, което пък е предпоставка за депресивните състояния, които са ги спохождали през целия им живот.

 Спирам до тук. В главата ми бушуват ураган от мисли и емоции. Но писането само по себе си, спира ентусиазма, карайки ме да губя често мисълта си. А вие опитайте да се докоснете поне малко да това невероятно информационно поле, в което е записано ВСИЧКО - от тук до древността, записано в Акаша!

 Благодаря на прочелите!
 

Коментари

  1. И аз смятам, че наличието на такива гениални личности може да се обясни само чрез свръхестественото. А за свободната воля - съмнявам се в нея. Може би нещо все пак зависи от нас, но идеята за предначертаното ми се струва по-вероятна.
    Иначе относно пристигането от други светове - интересни са ми историите за деца, които си спомнят минали животи и разказват за тях. Но все се съмнявам и си мисля, че може и родителите им да са ги подучили да разказват такива неща, за да получат слава.
    Поздрави:
    Емануел

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.