Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

За зодиите

 Отдавна възнамерявам да напиша нещо мъничко, относно зодиите. Астрологията винаги ме е привличала и вълнувала, като съм по-скоро в ролята на любител, отколкото на специалист. Но съм и много наблюдателна, вследствие на което стигнах до много изводи в живота си. Аз лично смятам, че зодиакалният знак би могъл да покаже доста неща, присъстващи в характерните ни черти, което може да бъде определено от полза.

  Ще разгледам зодиите според Слънцето, което най-лесният вариант за тълкуване.  Ако трябва да се задълбочим, то е необходима направата на натална карта, която показва конкретното подреждане на звездите в момента на нашето раждане.

 Да бъдеш добър астролог, за мен означава да имаш и шесто чувство, а не само да познаваш планетите и тяхното въздействие върху живота ни. Но аз ще ви представя само моите впечатления  в тази кратка статия, като се надявам да ви бъде интересно. Козирог : Това е една зодия, която определено уважам, заради праволинейността и упоритостта, които представителите и притежават. Ако са ви ядосани, то ще ви кажат всичко в очите. Амбициозни са и гонят сериозно целите си. Често са ученолюбиви, но някак твърде праволинейни, проявявайки прагматичност, лишаваща ги от въображение. Лошите им страни са дребнавост и склонност към интриганстване. Като цяло са верни партньори и приятели. Не обичат да им искат услуги и не приемат такива. 

  Водолей: Самата аз съм представител на тази зодия, с което се гордея. Искам да ви уверя, че съвсем не сме вятърничави, а напротив, поемайки отговорност държим на думата си до края. Лошите ни страни  са непостоянство, което рефлектира върху реализацията ни в дадена сфера, а и твърде импулсивен  и избухлив характер. Като цяло оставаме верни на идеалите и схващанията си. Имаме нужда от свобода, съзерцания и обмисляне. 

  Риби: Представителите  на тази зодия определено не са от най-приказливите, освен ако не са в обкръжението на много близки хора. Обичат да се самовглъбяват в себе си и да се занимават със своите си хобита. Не са особено социални, но за сметка на това са доста интелигентни. Имат множество интереси и са готови да споделят опита си. Често проявяват егоизъм и гледат преди всичко на тях да им е добре. 

 

 Овен: Родените под знака на Овен, съвсем не са толкова упорити, колкото хората си мислят. Инатливи са, като това е единственото, което свързвам с рогата им.  Любознателни са, но все нещо не им достига за пълната им реализация в живота. Правило ми е впечатление, че са умели в лъжите, за които рано или късно биват хванати. Доста земни хора, които обичат комфорта и сигурността. Тук се появява едно противоречие, защото овните са огнен знак, но това си е моята гледна точка :) 

 

 Телец: Е, ако говорим за чревоугодници, то това са родени под знака на Телец. Обикновено миролюбиви хора, за които е по-важно как да си угодят на душата, отколкото изпадането в неудобни ситуации, свързани със спорове и кавги. Телците обичат всичко, свързано със земните удоволствия, което ги прави истински щастливи. Често са лениви, но пък за постигане на целите си са склонни да запретнат ръкави :) 

 

 Близнаци: Няма по-приятна компания от близнаците, които са винаги готови да си побъбрят с вас и да ви обещаят целия свят! Хич не им вярвайте! Точно, когато срещата им с вас приключи, ще са забравили за това, за което сте говорили. Но пък страхотни ерудити и родени адвокати! Ако някоя от зодиите може да бъде представител на убедителност и неземен чар, то това са близнаците! 

  Рак: Тук пристига тежката артилерия...По-трудна за разбиране  зодия от раците не знам. Обичат дома и семейството си, всеотдайни са, когато обичат, но често са непоносими! В един момент са нежни и мили, а на следващия са готови да ви изядат с парцалите. Често са параноични и много лесно обидчиви. Обикновено са много умни и прозорливи хора, на което явно се дължи и силно проявената мнителност при тях. 


  Лъв: Когато чуя за лъв, бягам и се спасявам!  Вероятно сме в несъотвествие, което пък не означава че представителите на тази зодия са неприятни хора. Аз лично имам лош опит. Като цяло имат нуждата да се чува тяхната дума, но ако съумеете да им влезнете под кожата, то ще се сдобиете с верен другар. Обичат да ги ласкаят и често са в центъра на вниманието. Отговорни са и държат на думата си, но не ви ги пожелавам като врагове :) 


  Дева: Моят асцендент е Дева, което ми дава една по-ясна представа за зодията. Хора, които преди всичко обичат самотата, която ги зарежда и успокоява. Обичат много да четат и да се развиват интелектуално. За тях е много важно да има ред и порядък около тях, като обратното буквално ги влудява. Често водят диалози сами със себе си, живеещи в един друг свят, в който няма и следа от дразнители. 

 

 Везни: По един или друг начин, винаги свързвам везните с близнаците, вероятно защото са въздушни знаци.  Но като че ли везните са по-отговорни и принципни. Не познавам много от представителите на тази зодия, затова спирам до тук :) 

 

 Скорпион: Скорпиони почти не познавам, но по-първоначалните ми впечатления са свестни хора, които са готови да помогнат на изпаднал в беда. Казват, че са агресивни, но аз не познавам тази им страна. Според мен егоизмът преобладава най-малко тук, като говорим за един  широко скроен човек.

 

 Стрелец: И стрелата удари право в целта! Никога не съм виждала хора, които така умело те удрят на най-слабото място, като хич даже не им пука за причинената обида. Определено знаят как да боравят с думите, като те са тяхното оръжие, или другояче казано - направо те обезоръжават с острия си език.  Много постоянни и амбициозни, запазващи винаги спокойствие, което ги прави господари на ситуацията. 


 Това бе моето виждане, относно зодиите. Ще се радвам да продължа по темата с времето, като разгледам астрологията малко по-задълбочено  или ако искате от по-професионална гледна  точка. Но  имам нужда от време, а и по-голяма образованост по темата. Надявам се да сте открили себе си дори частично :) 

Коментари

 1. Много ми хареса статията! Не се бях замислял досега за задиите, но съм поразен от описанието ти на телците и раците. Напълно съвпада с моята представа за хората,които познавам и които притежават тези зодии. Много точно наистина! А иначе за скорпионите и стрелците, не за всички, но за тези, с които съм си имал вземане-даване, са ми направили впечатление на боклуци. Иначе аз съм козирог и не знам дали се разпознавам. Но щом съм се "родил с рог", няма страшно :) Хубаво е и че пишеш в цветове. Харесва ми.
  Поздрави,
  Емануел

  ОтговорИзтриване
 2. Много се радвам, че статията ти е харесала! Всичко, което съм написала, се базира на лични впечатления. Много е важна подредбата и на останалите планети в момента на раждане. Ето линк, чрез който много лесно можеш да си направиш натална карта - http://www.bg-astrology.net/astro/index.php?sn=new%3Fsn%3Dsn_u246376%3Fsn%3Dniki%3Fsn%3Dnewchart.

  ОтговорИзтриване
 3. И аз си имам свои наблюдения върху зодиите. Споделеното тук донякъде се припокрива и с мои впечатления, особено за раците. Искам само да добавя, че набвюдавайки хората стигнах до извода,че всеки от нас е синтез от влияние на всичките планети, като има уникални комбинации в качествата, което прави всеки от нас единствен. Мога да кажа, че една Луна в Рак при Слънце в лъв да даде комбинация от непоносима агресивнот и властност, капризност и свръхчувствителност и тежък характер на рак, а като добавим и Асц козирог картината става направо комична. Козирогът прави от лъва дребнавец и стисльо,като Ракът добавя тук и лакомия/Ракът е гастроном/ плюс пълно себеугаждане в ущърб на другите. Като притурим и добре поставен Меркурий в дева, получаваме в добавка и остро критикарство, дребнавостта се задълбочава до враждебно люто осъждане ближния и дирене под микроскоп недостатъци,вечно мърморене и синдром на всеправота...
  Така че, всеки хороскоп трябва да се гледа индивидуално и това е напълно възможно с безплатните сайтове за натална карта. Един поглед върху натала може много да подпомогне човека и го ориентира в контактите му. Разбира се, винаги има място за изключения и интерпретацията наистина е въпрос на добра интуиция.

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.