Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Духове или спомени в информационното поле?

   Ето един въпрос, който измъчва съзнанието ни в продължение на хиляди години, а именно - "Има ли задгробен живот?".  Според всяка една религия, отговорът е "да". Християните например вярват, че след смъртта отиваме или в Рая, или пък в  Ада, в зависимост от делата ни. Да ви кажа честно, не съм особено запозната с  Корана, както и с  Кабала, но нещата изглеждат почти еднакво навсякъде. Будистите вярват в прераждането, но там също има силен контраст между доброто и злото. Имах един познат, който беше атеист, та той твърдеше, че хората си създават една илюзия, в лицето на религията, която ги предпазва от ужаса на смъртта. А кое ни плаши толкова много? Големият страх е въз  основа на предстоящото нищо, безкрайно нищо, необратимо и гаснещо, гризещо всеки индивид от вътре, наподобяващо цяла артилерия от човекоядни червеи.

 Хайде да се върнем на теорията за една Холографска Вселена, чрез която нашите мисли проектират заобикалящия ни свят. Важно е да разберем, че няма минало, както и настояще, като те са две илюзорни сестри. Вероятно е също, моментът, в който се намираме точно сега, докато ти, драги читателю четеш това, също да е една огромна ИЛЮЗИЯ на сетивата.  програмирани от човека без "лице". Не вярвайте на сетивата си, защото те са също  част от програмата, предпазваща ни от неописуем шок.

 Но нека се върнем на духовете...Уважавани от мен пророци, като Ванга и Вера Кочовска, говорят открито за контакт с мъртвите. Те цитират думите им, изказват желанията им, като по този начин шокират не веднъж близки и роднини. Нa какво се дължи това? Мъртвите сред нас ли са, или това е прочит  от инфармационното поле?

 Преди години имах нещастието да живея в стара къща, в чиито обятия бяха прибрани не един или двама смъртника. Дали ме беше страх? Ужасно! Аз и другите с мен бяхме в състояние да чуем вопли и страдание по цели нощи. Тракаше се, тропаше се, чуваше се някакъв монолог, изнасян от нервен мъж, а малко дете не спираше да плаче. Толкова ме беше страх, че не знам как съм спала там. Понякога звънеца започваше да звъни точно в дванадесет полунощ, докато не го избих и с моята мъка се приключи. Знаех добре историята на къщата, в която се бяха развивали не една драма, придружени от насилие и тормоз. Но съм убедена, че това не се дължеше на моето въображение, тъй като  имаше и други свидетели.
 Ето и моето обяснение по въпроса. Ако питате мен, във въпросната къща нямаше никой, но стените сякаш пазеха информация за трагичните събития, които се бяха случвали през годините. Или  пък просто две измерения се сблъскваха, карайки всеки от нас да се плаши като заек. Има възможност, хората, които са живеeли преди нас да са чували нашите гласове, като проява на спомен от бъдещето. Тук говорим за изкривяване на времето и пространството.
 Надявам се да следите мисълта ми, тъй като опитвам да изкажа много факти в един кратък текст. Та нека се върнем обратно към времето и пространството. Според Айнщайн, пробива във времето е напълно възможен, но за съжаление доказан само чрез  математически  изчисления. Както и да e, всичко опира до записи, намиращи се в Aкаша, както и преплитане на няколко паралелни свята. А в съседния  паралелен свят сме отново ние, но например преди десет години, a в друг пък сме с десет години по-стари. Ние просто никога не умираме! Още веднъж - няма минало и бъдеще, а само черни дупки, които засмукват дадена материя, изхвърляйки я обратно преобразена, като нека не забравяме, че в процеса - материята се разгражда до чиста енергия.

 Вероятно, когато контактьорите говорят с мъртвите, то това съвсем не са призраци, а по-скоро живи същества от друго измерение. Ние живеем съвсем успоредно на самите себе си. Възможно е  е да се намираме и в друга Вселена, ако това ви звучи по-добре, но опредено призраци няма, а по-скоро сянка пленена в спомени, разкъсвана между два свята.

  Спомняте ли си за така нареченото  deja vu? Хората, запознати с темата, знаят много добре за какво говоря. Е, това е точно защото ни е сме сега, както и преди, а в същото време и в бъдещето. И тук някой от вас може да запитат "А има ли свободна воля?". Според мен "не", но тук не налагам мнение, а говоря това вследствие на дългогодишни изследвания по темата, както и вярвайки на собствената си интуиция.

 Ние сме едни мънички пиленца, а в същото време така нежни и уязвими! Всеки от нас има своята Божествена душа, която е много важно да почитаме и обичаме. Няма зло без добро, няма нощ, без да има ден. Няма живот без смърт, като в случая тя се явява един мост между световете.

 Не ги накърнявайте! 
Коментари

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.