Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Имат ли душа растенията?


BBC
 Много често съм си задавала въпроса, дали растенията имат душа, чувства и емоции? За хората и животните това е напълно ясно, но нека опитаме да проследим как изглеждат нещата в света на флората.

 Ако си спомняте от часовете по биология, растенията имат много по-сложен анатомичен строеж, от този на животните. При тях се извършват изумителни химични процеси, протичащи в множество и разнородни тъкани. Нека се спрем на фотосинтезата, която като процес е меко казано удивителна! Много хора не осъзнават в какъв свят живеят растенията, свят изпълнен с емоции като страх, щастие и враждебност. За да се защитят, растенията отделят химични съставки, които създават токсичност и вредителите не ги нападат. Най-интересното е, че те комуникират по между си, за което как точно става това, никой все още не знае. Но е доказано, че при опасност, те по някакъв начин си предават информация. Дали пък не контактуват телепатично?
 Всички са помирисвали аромата на прясно окосена трева, който създава у нас приятни емоции и усещания. Но знаете ли, че това е зов за помощ? Миризмата, отделена при процеса на нараняване на растението, е израз на тревога и печал.
 Много отдавна не купувам "мъртви" цветя", а само такива в саксия. Те изпълват дома с живот и пречистват от всякаква отрицателна енергия. Обичат да им говорите, а и да "слушат" успокоителна музика. Внесете в дома си живот, а не погинало цвете, което дори красивo, отдавна си е заминало от тук.

 Нещото, което ме впечатли най-много е, че цветята "правят музика". Запознах се с този феномен съвсем неотдавна и останах поразена. Как се случва това? Към листата на растенията се прикачат електроди, които улавят вибрационните честоти, като крайният резултат е поразителен. Импулсите, идващи от самото растение се трансформират в музикални ноти, а самата музика е прекрасна! Започвам все повече да мисля, че във флората, която ни заобикаля, има не по-малко чувства, отколкото при тези, които срещаме във фауната. Но при растителния свят те са изпълнени с неподозирана чистота и нежност.

 Предлагам ви кратко видео, от което можете сами да се убедите в магията на музиката, създадена от растенията! Това сериозно  ме кара на мисълта, че от растенията блика фонтан от силно изразена емоционалност! Толкова е вълнуващо! А музиката е наистина красива и въздействаща. Знаете ли че непрестанно се правят опити, свързани с психологическо въздействие върху растенията? Учените изследват много внимателнo какви вибрационни честоти се излъчват при тези процеси. Когато говорите с любов, растенията са "щастливи", а когато ги тормозите с химични и физични дразнители, те наистина страдат. Всичко това ме навежда на мисълта, че ние съвсем не сме най-висшите  организми на тази планета, тъй като светът на флората е не по-малко изпълнен с емоции и чувства. И да, ако питате мен, растенията имат душа!
 Тук ще добавя още едно видео, в което може да видите с очите си, как различните въздействия влияят на "психиката" на растението. Най-интересното е, че те нямат нервна система. Но какво тогава ги кара да реагират на болка? За мен това е още едно доказателство, че  притежават Божествена душа. От всичко, което казах до тук, в мен напира желанието да ви помоля, да не наранявате растенията. Те имат душевност, не по-различнa от нашaтa. Ако видите красиво цветенце в гората, трябва ли да ги откъснете, за да пренесете свежестта му в дома си? Оставете го да радва горските обитатели да се наслаждава на живота си! Или нужно ли е да сечем елхички, само и само да задоволим човешките си нужди, превръщайки ги в клоуни, облечени в смешни дрешки? Дръвчетата не принадлежат към дома ни, тяхното място е също в гората! Нека оставим природата да диша!

 В края на статията искам да обобщя, че целта ми не е да промивам мозъците ви, или още по-малко да звуча налудничаво. Единственото ми желание, това което съм написала да докосне поне едно сърце. Докато щракам на клавиатурата, очите ми се напълниха със сълзи! Дори само един човек може да промени света! Моля ви, уважавайте хората, животните и растенията, защото всички ние сме едноправни гости на тази земя!

 Обичайте природата, а не я погубвайте!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.