Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

За магиите

 Всеки се пита дали съществува магията, като отговорът е много разнороден. Зависи какво разбирате под "магия". Би могло да бъде магията на любовта, или магията на изкуството, а защо не и тази на усъвършенстването. В тази статия обаче, смятам да поговоря за магията в буквалния смисъл. Тази, която се извършва от друго лице с цел да навреди на някого, или по един или друг начин да окаже въздействие върху личността. И ако питате мен, дали вярвам в това, то отговорът е категорично "да".

  Няма такова нещо като бяла и черна магия, има само една, която не е нищо друго, но ЗЛО! Всяко едно влияние, отправено към трето лице, без неговото знание и позволение, е проява на насилствено вмешателство, което води до нарушаване на хармонията на цялата Вселена. Всяка магия си има цена!
  Няма никакво значение дали вярвате или не, в съществуването на магии, скептицизмът няма да ви спаси. По важното е да се научите как да се предпазвате от тях, и като цяло как да си създадете защита. Най-лошият съветник е страхът, който води до още по-голямо влошаване на нещата. И не трябва разбира се, при появата на най-малките проблеми да вярвате, че задължително ви е направена магия.

  Правенето на магии се превръща в мода, а хората поради невежество се доверяват на всякакви "магьосници" и "врачки".  Но нека да не забравяме, че не всички са шарлатани, което прави нещата още по-опасни. Има много действащи вещери, които се възползват от глупостта на хората. Първо правят магия на някой нещастен човек, по поръчката на зложелател, а след това жертвата отива при същия вещер с молба магията да му бъде развалена. И така се получава един кръговрат, от който магьосникът печели. Но той често пропуска да предупреди поръчителя, че магията има цена, която е много по-висока от от това което е вече платено за извършването на ритуала.
 Цената е ужасяваща! Чудя се как хората не го разбират и изобщо се забъркват с подобни страхотии. Чак пък да мразиш някой толкова много, че да му пожелаеш смъртта? Но както казах, поръчителите често не осъзнават какво вършат, водени от злоба и желание за мъст.  Те не само могат да разболеят себе си, правейки магия, а и да съсипят цялото си семейство, та включително и правнуците си! Магията е като бумеранг, връща се задължително върху този, който я е направил. Както споменах това е с цел поддържането на вселенския баланс. Възможно  е също, ако магията е много лоша, кармата да преследва нещастника дори в следващ живот. Така че, колкото и да мразите някого, в никакъв случай не прибягвайте до магии!

 Много хора правят "бели" магии, но аз лично не виждам нищо бяло в тях. Как някой може да се осмели да направи магия за любов? На това може да бъде способен човек без достойнство и морал. Защо ще вземеш нечия любов на сила? При случаи в които любовната магия действа, нещата завършват много трагично. Жертвата на магията може да се разболее и да започне да линее от мъка. Любовта не се взима насила! Ако един не те обича, то винаги се появява втори човек, който пък да ти даде това за което мечтаеш.  Няма нищо по-красиво от споделената любов!

 Магиите най-често засягат психиката, като жертвата започва да развива страхова невроза и изпада в депресия. Това са много лоши неща! Аз лично не умея да развалям магии, но зная неща, които предпазват и облекчават. Хубаво e да минавате през всяко помещение, държейки свещ в ръка, като задържате по ъглите и се движите бавно по часовниковата стрелка. Много е полезно да се напръска със светена вода, както домът, така и обитателите му. За мен светената вода има огромна сила, и за да го казвам, значи съм се убедила. И едно от нещата, които пречиства най-добре е тамянът. Може да си палите от него поне веднъж седмично. Направете си амулет и си създайте собствени ритуали за защита. Тук не е толкова важно какво точно правите, а самата мисъл, че този акт ви предпазва.

  Най-важното е да обичате с цялото си сърце! Да опитвате да бъдете по-добри, колкото и да ни е трудно понякога. Защото всяка позитивна мисъл е най-големият щит срещу злото! Избягвайте да злословите и да обиждате, защото наранявате собствената си аура.

Това е от мен, като се надявам статията да ви е харесала. ще направя продължение с повече детайли.

Коментари

 1. “Любовта не се взима насила! Ако един не те обича, то винаги се появява втори човек, който пък да ти даде това за което мечтаеш. Няма нищо по-красиво от споделената любов!”
  “Най-важното е да обичате с цялото си сърце! Да опитвате да бъдете по-добри, колкото и да ни е трудно понякога. Защото всяка позитивна мисъл е най-големият щит срещу злото! Избягвайте да злословите и да обиждате, защото наранявате собствената си аура.”
  Много красиво казано. Въобще красивите думи са като някаква магия. В хубавия смисъл, разбира се. Могат да ни радват, да създават светове и т.н.
  Между другото, защо не публикуваш в блога си свои стихотворения? Те също са свързани с духовното развитие. Спомням си, че имаше едно за Лилит.

  Поздрави:
  Емануел

  ОтговорИзтриване
 2. Привет Емануел! Благодаря за винаги позитивните коментари! Мисля да споделя мои картини и стихове в блога, но все още съм в началото и не ми стига време за всичко. Даже вчера планирах да отворя страница за изобразително изкуство :)

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.