Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Въпрос към таро - Защо хората са нещастни?

Conscious Life News
 Правило ми е впечатление, разбира се не само въз основа на практиката ми с таро, че масово хората са нещастни. Не познавам дори една личност, която с усмивка да каже: "Щастлив съм!". Започнах все по-силно да искам да узная отговора на по-глобални въпроси, като картите ми помагат дори за това. Точно поради тази причина реших да задам и този, като се надявам отговорът, който ще намеря, да бъде задоволителен и поучителен, както за мен, така и за вас.

 За подредба се спрях на Келтския кръст, защото тя е за мен най-добрата, а и най-изчерпателната, показвайки една психологическа нагласа към конкретния проблем, както и възможност за получаване на съвет. Но нека започнем, впускайки се в магията на гадаенето с таро, вниквайки по-дълбоко в най-потайните човешки копнежи, надежди и разочарования... Подредих картите и ги обърнах, като да ви кажа честно, това което видях не ме изненада. На първа и втора позиция ми излезнaха Петица чаши и обърната Сила, което ще рече, че дълбоко в себе си изпитваме загуба и дълбока печал. Двете карти си  кореспондират по удивителен начин. Болката се компенсира с агресия, та дори злоба, които сами по себе си неминуемо водят до омраза, която пък е майка на страданието.

 Интересното е, че компенсираме чувството на обреченост с проява на сила, но в най-лошия и вариант. Освен това, Петица чаши за мен говори и за страха от смъртта, който всъщност всеки човек изпитва, дори да не си го признава. Може би в това е и разковничето, а именно - обидата от това, че сме тук и сега, а някой ден ще бъдем погълнати от нищото.

 В основата на проблема, защо хората са нещастни, изтеглих Асо чаши, което говори за това, че дори по един или друг начин зли, то все пак сме и доста емоционални същества, бликащи от чувства, наподобяващи един фонтан, който буквално избухва под формата на водна стихия.

 Шестицата пентакли е картата, която ни влиe много силно, но ние не сме в състояние да се отървем от това, защото коленичим, молейки се дори за въздуха, който дишаме. Хората, занимаващи се с таро, знаят много добре значението на този аркан, като тук той е в една доста негативна форма. Мисля, че е важно да осъзнаем, че заслужаваме много повече от това, което имаме, защото сме живи преди всичко. Поклонничеството не води до нищо хубаво, било то в една социална среда или дори под формата на любов, която е доста криво разбрана в този случай. Или другояче казано - зависим непрастанно от нещо или някого, което определено не ни прави щастливи!


 На пета позиция виждаме Императрицата, която демонстрира човешкия дух на едно съзнателно ниво. Т.е. тук ние виждаме нуждата от продължение на рода. По един или друг начин, ние сме програмирани с тази цел, като всеки който излезе от порядките, бива отхвърлян от  обществото.
 Далеч съм от това, че е погрешно да имаме поколение. Тази карта е далеч по-философска, поне за мен. тук виждам всичките изкуствени норми, които познаваме от раждането до смъртта си. И не стига, че животът е толкова кратък, ами е и буквално ограбен от нещо, което дори няма правото да бъде диктатор...

 Още с раждането си ние биваме обречени. Казва ни се как да живеем, какво да работим, че трябва да учим...Норми..норми..НОРМИ! Накрая сключваме брак, развеждаме се, после пак сключваме брак(евентуално), остаряваме и умираме! Красота! И сме така безумно унифицирани, че направо тръпки да те побият.


 Нека видим как протича живота, а именно чудесно обрисуван от Тройка жезли. Гледаме замечтани нанякъде, кроим планове, имаме все още онази искра, която ни кара да се чувстваме живи..Копнежи,,страсти, мечти, упования, вяра...
 След това обаче не чувстваме нищо друго освен потъпканите си принципи, които буквално забиват в разранената кожа, отваряйки стари рани, кървящи, загноясали...Всичко това е невероятно точно обрисувано от обърнатото изображение на Седмица жезли. Като цяло - всичко в което сме вярвали и мечтали се е сринало в калта, а прегладняла котка дояжда и последните останки от гниещия труп на самотата....

 Стигаме до седма позиция, която демонстрира влиянията върху всеки едни индивид, който оказва т.нар. околна среда. Или ако мога да се изразя по-точно, така добре познатия ни социум. Тук на трона си застанала Кралица мечове, но сломена, извратена, дегизирана в смешните дрехи на плача, защото е обърната и съсипана. Бунтарството, правото на свободен глас, проявата на индивидуализъм,, всичко това е потъпкано и буквално изравнено със земята. Познато ли ви е?

 Вървим нататък, въпреки и че на мен не ми е вече приятно това гадаене, защото се изпълних с горчивина. Стигаме до един чудесен съвет от картите, а именно предоставен ни с обърната Справедливост. Тази карта просто крещи "Спри да се самообвиняваш, защо живота ти е предначертан". И това е хем успокоително, хем болезнено, защото поставя под съмнениe свободната воля. Но все пак сме подтиквани и към желанието да творим чрез добро и светлина, но как? Ами така, на пук на всичко и всички...За да бъдем себе си, то трябва да задгърбим злото. То само ще ни навреди. Ами нали затова е зло?


  Стигнахме и до отговора на въпроса "Защо хората са нещастни?". Не съм изненадана, че на десета позиция се появи обърната Петица пентакли.
 Ами чисто и просто, защото сме ужасно самотни. Искаме да бъдем част от цялото, а все нещо липсва, а онази празнина в сърцето така ужасно боли...

 Може би тук трябва да дойде един  вид осъзнаване и търсене на начини, които да ни помогнат да сме си себедостатъчни. Но как да стане? Та нали сме социални животни!? Ами то е просто невъзможно....

 Прави ми впечатление, че всеки е самотен сaм за себе си, но наистина не разбирам защо. Може би ако обърнем страницата, или поне опитаме да погледнем под друг ъгъл на всичко това, което казах до момента, бихме могли да избягаме от страданието.

 Вероятно е настъпил момента към обръщане към духовното, но моля ви, не го търсете в другите, а някъде дълбоко скрито във вашите собствени сърца....

Коментари

  1. Статията е просто гениална!Разбира се, че сме нещастни, защото сме самотни. И най-тъжното е, че се въртим в порочен кръг- за да не сме самотни, трябва да изгубим своята индивидуалност и се слеем с околността. А еволюцията върви точно наобратно- от общото се заражда самосъзнанието и индивидуума, който трябва да се усъвършенства. Най-тежкото в този гордиев възел е това,че всичко е предначертано. Всички се чувстваме като плъхчето, което бяга във въртящото се колело...Мисля си, че тази тайна е била известна и т-нар посветени са я знаели- защо всичко е предначертано. Защото ако имаме отговора на това "защо" ще можем по-леко да приемем поробването си на тази воля. А повечето езотерични учения не могат да обяснят сносно този въпрос. Хем със свободна воля, хем всичко е предначертано. Свободна воля, за правене добро или зло, но нали и това му е предначертано на човек... Ех, май всеки се спасява поединично и за това хаосът набъбва все повече...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.