Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Магията на астрологията, интервю с Краси Атасио

Краси Атасио
Казвам здравей на Краси Атасио, която е професионален сидеричен астролог, дипломирана в Академията на Робърт Цолър - Лондон. Тя е и доктор по психология от  UBI  в Брюксел. 

И тъй като съм истински развълнувана от срещата си с нея, нямам търпение да започна с въпросите, като искерно се надявам да добия повече яснота по въпроса. 

Ева: Здравей Краси, би ли ни разказала малко за себе си, независимо че вече споменах няколко думи за теб? 


Краси: На първо място се сещам да кажа, че съм астролог във всеки един миг от деня. После се сещам, че се развивам духовно и се старая да живея в хармония с природата и себе си.


 Ева: Как откри астрологията? Какво те накара да започеш да изучаваш тази вълнуваща наука по един наистина задълбочен начин?


Краси: Имам астрологична неподвижна звезда в хороскопа си, което предполага интерес към изучаването на астрология.
Иначе обстоятелствата ме тласнаха към астрологията. Няма нищо случайно. В труден за мен момент потърсих помощ от античен астролог и веднага разбрах, че ще изучавам астрология и то точно антична. Западната модерна астрология, от която се интересувах преди това не ме удовлетворяваше.


Ева: Беше споменала, че изпитваш увлечение към древната астрология, датираща  от времето на Хермес. Ще ни разкажеш ли малко, относно херметическите закони, а и начина по който оказват влияние на всеки отделен индивид, който всъщност е един микрокосмос? 


Краси: Основният закон на Хермес е: Каквото горе, такова и долу, т.е.

Всяка част  от  Вселената -малка и голяма е точен образ и подобие (копие, фрактал) на цялата Вселена. Макро-космоса се съдържа в микро-космоса.


Всичко, което ни се случва тук на земята е в хармония със случващото се на небето. Няма как конфигурациите на небето да нямат влияние върху съдбата на всеки човек тук на земята. Учителят Дънов е казвал, че всеки човек трябва да познава астрологията и това е точно за да си помагаме и облекчаваме съдбите си, доколкото можем чрез необятните познания за планетите, неподвижните звезди, съзвездията и всичко свързано с тях. За това е важно не само да изучаваме статично астрологията, но също като в античноста, да наблюдаваме небето и да си правим изводи как всяко движение на планетите ни се отразява.


Ева: Казваш, че благодарениe на астрологията сме способни да избегнем неприятни житейски събития и катастрофи. Това означава ли, че вярваш в свободната воля? 


Краси: Вярвам, че и свободната воля и степента, до която можем да променяме съдбата си също е закодирана в хороскопа. Така мисля. Надявам се също, че с молитва, прецизност, дисциплина, можем да се справим с някои тежки аспекти в хороскопите си.


 Ева: Интересно ми е как съчетаваш астрологията и психологията. Би ли ни казала по какъв начин ги хармонизираш и какъв е крайния резултат от тази симбиоза, ако мога така да се изразя? 


Краси: Това е най-полезната симбиоза, защото дори и без диплома по психология, астрологът трябва да е психолог и да проявява голяма гъвкавост, интелект и разбиране на човешката душа. Това е финна материя. Трябва много дипломатично и умно да се представя хороскопа за да не се наранява човек, а да извлича полза и да се чувства само предупреден за някакво трудно събитие, а не заплашен.

Ева: Можеш ли да вникнеш в душата на конкретен човек, виждайки наталната му карта? И кои са най-важните аспекти при направата на личен хороскоп? 

Краси: Вече имам голям опит при анализът на хороскоп и още щом започна да го анализирам знам защо човекът ме търси и какъв е проблема. Всичко е закодирано в картата. Твърдя, обаче, че до истински дълбочини само античната астрология може да достигне.
Много неща се гледат в хороскопа. Цяла палитра са.


Ева: Би ли ни казала кои планети влияят позитивно на индивида и кои негативно? Или по-скоро, как разположението им ефектира върху личността, в зависимост от момента на раждане? 

Краси: Има добротворци, каквито са Юпитер и Венера. Те дават благословия, ако са добре поставени в хороскопа. Злотворците пък са Сатурн и Марс. Тяхната степен на вреда е различна във всяка карта и в зависимост от това дали раждането е дневно или нощно.


Ева: Чувала съм, че асцендента започва да оказва влияние над личността след тридесетата година от живота и. Какво смяташ ти относно това схващане, а и изобщо вярно ли е? И също ще те помоля да кажеш няколко думи, касаещи  т.нар. "втора зодия".


Краси: В античната астрология най-важен е асцендента. Той е дома на Живота и от там започва анализа на хороскопа. Тук съм писала подробно за това. Асцендента, изгряващият знак дава цялостна характеристика на човека. Позицията на Слънцето в хороскопа и така наречените “Зодии” е изкуствено опростяване на хороскопа. Асцендента влияе през целия живот с еднаква сила.

Ева: Искам да ти задам един малко по-философси въпрос, имайки предвид, че работиш с много хора. Има ли идеално добри, както и идеално лоши хора, или у всеки има по малко и двете характеристики? 

Краси: До сега никога не съм виждала идеално добри или лоши хора или пък идеално леки или само тежки съдби. Седемте планети са добри и лоши и добрата съдба е по-скоро балансирана подредба на планетите в хороскопа.

Ева: И последен въпрос. Въпреки, че бих искала да задам още много такива, свързани с темата. Вярваш ли в доброто? И как според теб, светлината ще победи мрака? 

Краси: Много вярвам. Вярвам също, че и тежките времена, в които живеем са също резултат от волята на Бога и от подредбата на планетите във всеки един момент. В какви времена живеем се определя от астрологичните епохи и мини епохи, през които преминаваме. Всеки, обаче отговаря лично пред Бога за действията си и за това е много важно да сме добри, независимо от това, в какви времена живеем.

 

 

 Благодаря за прекрасното интервю, Краси! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.