Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Обсебване от духове

Gadatel.org
 За всеки човек, занимаващ се в известна доза с езотерика и окултизъм, е пределно ясно, че около нас има разнородни създания, като някои от тях са доброжелателни, а други съвсем не.

  Добрите духчета, или ако искате - ангели, опитват да ни предпазват, давайки ни знаци. Когато те ви се появяват, та дори на сън, усещането у вас е приятно, чувствате се щастливи и окрилени. И дори конкретното събитие да е странно, то съвсем не събужда страх, а даже напротив - едно безкрайно блаженство, топлина и покой. Вероятно е да ви облее усещане за наслада и спокойствие, както и приятно да се унесете, точно както когато любим човек ни милва с нежност. Понякога е дори възможно да усетите приятен аромат, който се носи около вас, будейки  наслада.

 Когато обаче нещо ви плаши, тормози, тропа, блъска, събаря, и изобщо с цялото си "поведение" пробужда страх и негативни емоции, мисля че сериозно трябва да се замислите с какво си имате работа. Нищо, което тероризира не може да бъде благоразположено, а даже напротив.
 Като цяло  лошите "духове" се хранят от страха ни, като именно заради това го предизвикват по всевъзможни начини. Колкото повече страх "синтезирате", толкова по-силен става противника, като е твърде вероятно и да започне да се материализира благодарение на това в реалния свят, т.е. да мести предмети и т.н. Ако това започне да се случва, то на всяка цена трябва да изчистите дома си, както и по възможност да помолите за помощ свещеник или поне човек, който е добре запознат с процедурите за прогонване на злото.

 Обладаването от дух е нещо вече съвсем зловещо, но все пак факт. Може да се стигне до това и чрез направата на черна магия, чрез която всъщност изчадието бива изпращано на жертвата. Потърпевшият започва да изпитва слабост, отпада както физически, така и психически. Започва да се чувства обречен, няма желание за нищо. Става му лошо без причина, имунитета спада, като всичко се дължи на факта, че храни нещо, което паразитира в душата му. Много често подобен вид обсебване се бърка с психично заболяване, като лекарите не успяват да открият никаква логична причина за неразположението и поставят някаква диагноза за  да излезнат от неудобното положение.

 Има и случаи на пълна загуба на разум, но изобщо не бих искала даже да се спирам на тях. Най-лошото е, че всеки може да се превърне на жертва на подобен вид обсебване, като единственият изход е преборването със собствените страхове.

 Колкото по-силен е страхът, толкова и влиянието на паразита. Ето защо, ако случайно имате подобни симптоми, или пък усещате паранормална активност около себе си, необходимо е да започнете да се защитавате на едно духовно ниво.

 Нещо, което е от особена важност е да обърнете внимание на собственото си поведение. Колкото и да ви е трудно, то сега е момента да поработите върху една коренна промяна. Едно обръщане срещу егото е най-доброто "лекарство" срещу злото. Колкото по-чиста става душата, толкова по-лесно злите сили биват отблъсквани. Важно е да се намери и начин за балансиране на енергиите, като от голяма полза може да се окаже практикуването на йога, при което тялото се самолекува, т.е. протича процес на укрепване.
 Занемаряването също не води до нищо добро. Именно заради това трябва да сте дисциплинирани и да поддържате физическото си тяло до колкото е възможно. То е част от нас, а не само обвивка, като точно поради тази причина трябва да бъде почитано и възприемано като неоценим дар.

 До колкото е възможно ибягвайте негативни хора, което спомага за едно самосъхранение, като аз лично не смятам, че това е проява на егоизъм. Изобщо, колкото повече неща правите, които ви карат да се чувствате добре, толкова по-лесно отблъсквате лошотията, наподобяваща на дебнещ черен облак. Концентрирайте се върху това, което наистина ви носи удоволствие. Прекарвайте повече време сред природата и по възможност засадете дръвче или пък нахранете горските птички. Още веднъж - всяко позитивно десйтвие, носи след себе си хармония и щастие.

 Както вече споменах по-горе, злите създания атакуват преди всичко психиката. Когато човек изпадне в депресия той губи желание за живота, става раздразнителен, нервен и избухлив. Всичко и всички го дразнят. Изморен е и му се спи непрекъснато, докато в това време го преследват кошмарни сънища, които не му позволяват да се наслади на почивката, събуждайки се още по-изморен.

www.pinterest.com
 Понякога низшите изчадия ни пращат и кошмарни сънища, с цел контролиране на съзнанието. Удрят обикновено на най-слабите ни места, като по този начин ни вкарват отново и отново в омагьосания кръг на страха, от който сякаш излизане няма. На всеки е познато чувството на страх и неизмерима тъга, когато нощта е последвана от кошмари.

 Твърде често се развива параноя и жертвата започва да се съмнява във всички, вярвайки че целият свят е срещу него, а и всеки крои тайни планове зад гърба му. Дори и най-близките се превръщат в кръвожадни врагове, изпивайки живителните му сили, като разбира се това съвсем не е така, но нещастника упорито вярва и се бори със злото, уви намирайки го на погрешното място.

 Има много начини за предпазване от тези паразити, но разбира се зависи предимно от нас кой от тях ще изберем. Многократно съм писала, че запалената свещ прогонва негативните сили, защото по един символичен начин огъня на свещта ги "изгаря". Светената вода и тамянът са също чудесни оръжия срещу злото, но е много важно и да вярвате в това, което правите, за да има успешно развитие вашия ритуал.
 Когато усетите чужда намеса около себе си е много важно да се обърнете за помощ към Бог. Молитвата винаги помага, но не трябва да се превръща в мания, защото тогава смисъла се губи, заместван от религиозен фанатизъм. Това е разбира се друга тема, но именно хора, за които религията се превръща в мания, обсесия, стават също лесно достъпни за чужди влияния. И в библията е казано, че Божието име не бива да се споменава напразно, а само когато наистина имаме нужда от помощ или съвет.

 Бях чела някъде, че почти всеки трети е подвластен на негативно влияние, ето защо от нас зависи как да се противопоставим на това, а именно как да се изправим срещу страховете, които са в основата на всичко. Злобата е проява на страх, лицемерието, злословенето, омразата, гнева...Замислете се и ще видите, че съм права. Колкото по-малко лоши чувства и емоции, толкова по-малка вероятност за обсебване и нежелана намеса върху личността.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.