Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Императорът   Императорът е една от най-вълнуващите карти, която със своята царственост и сила, събужда в сетивата ни  чувството на страхопочитание.

 Имам намерение да напиша статия  за древните символи, като тук ми се предоставя възможността  да се спра на  някои от тях.

 На трона на императора виждате четири овнешки  глави, които сами по себе си говорят за интелектуално  развитие.  От своя страна, Овенът е под влиянието на Марс, тъй че разбирате каква власт и могъщество олицетворява Императорът.

  В едната си ръка, императорът държи Анх, който е един от най-значимите символи в древен Египет. Другото име е "кръст с ръкохватка", в който се обединяват  кръстът и кръгът. В древен Египет, кръстът е бил символ на живота, а кръгът - на вечността. Когато са заедно,  символизират безсмъртието.


  В лявата си ръка Императорът държи сфера, която  е израз на господство.

  
  Червеният  плащ  на Императорът пък e основен символ на кралската власт, както и на огромна страст и енергия. 

  Дългата бяла брада говори за мъдрост и опит.  Императорът е видял много и вече знае всичко, необходимо за постигането на целите му.

  
                                                

       В права позиция 


  Когато изтеглите картата в свое гледане, тя като че ли малко загубва от своята романтика. Защото живота често не е приказка, а по скоро една сива действителност.  Самите ни въпроси са често прагматични, което е малко в несъответствие  с величието на картата. Но пък кой знае, може би ви чакат велики дела, за които още дори не подозирате!

  Императорът подтиква към действие и решителност. Трябва да покажете твърдост и категоричност. Тук виждаме едно отражение, което символизира власт, а също и сигурност. Императорът се чувства в свои води, когато е в ролята на лидер, под чиито команди всички се прекланят. Това може да има две страни, като едната е положителна, а другата отрицателна. 

  В положителен аспект, картата ви предоставя поле за действие.  Може да бъде начало на бизнес проект, или ако искате връзка, въпреки че не намирам много общо между властта  и любовта. Като отрицателен символ, картата може да говори за маниакалност, в стремеж към пълен контрол над събитията или над личността, което, съгласете се, никак не е приятно. 
 Ако въпросът ви е от личностен характер, много внимателно трябва да помислите, дали пък не опитвате да контролирате половинката си твърде много, което кара отсрещния човек да се отдръпва все повече. Или дали пък не сте твърде строг родител, изискващ твърде много от детето си, задоволявайки по този начин собствените си болни амбиции?
  А може Императорът да е друга личност в живота ви, която постоянно се опитва да ви командва и държи под контрол. 
  
 Има и друг аспект, в който е вероятно по-възрастен от вас човек да ви подкрепя с разбиране и съвети, които са добре дошли за вас. 

 Може да е ситуация, в която сте изморили да опитвате все с добро, като накрая тропвате по масата, показвайки абсолютен авторитет. 

  Тук решаваща роля играе самоконтролът, но внимавайте и с това! 


           

      В обърната позиция 

  

  В повечето тълкувания, в тази си позиция, Императорът говори за свръх контрол, граничещ с деспотизъм.  Може да става думи и за  морален или физически тормоз над личността.  Ако вие сте в тази роля, трябва сериозно да се замислите, какво може да причинявате по този начин на околните. Това донякъде е проявление и в правата позиция на картата, но там нещата съвсем не са извън контрол, както се случва тук. В случая става въпрос за абсолютно обсебване и лишаване от свобода!

 В друг смисъл, ако пък говорим за кариера, обърната, картата говори за работа, която не само не ви носи удовлетворение, а дори ви задушава. Правите нещо, което съвсем не желаете със сърцето си, само и само да угодите на някого, или просто от липса на друга перспектива. Сега е моментът да опитате нещо, което наистина ви прави щастливи. 

  Възможни са и блокажи в сферата на идеи и реализации. Като че ли това е един преходен период, лишаващ ви  от всякакъв  прогрес. Но пък не си заслужава да се тормозите, като според мен е по-добре да се изчака по плодотворен период и тогава да се действа. Не винаги нещата стават така, както ни се иска, нали?  
  Отделих малко повече време на Императорът, защото това е една от най-значимите карти в таро! Та нали е символ на власт и мъдрост. А вие внимавайте да не се превърнете в тирани, от които всички да започнат да бягат. Опитайте се да извлечете само положителните страни на картата, прилагайки ги в живота си  мъдро и справедливо, точно като един истински владетел!
  
  
   
  

Коментари

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.