Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Интервю с Ками Дова                                 За земните ангели ...  

   Ще ви представя Ками Дова, която е една особено интересна личност.  Много съм и благодарна, че прие поканата ми за интервю. От и известно време следя публикациите в блога и, както и клиповете в youtube.
 Ками има невероятни познания в света на неизвестното, като по този начин се е сдобила с многохилядна публика.
 Нека преминем към интервюто, като сами можете да се запознаете  с нейната  възхитителна личност.

Ками Дова 

 Ева: Казвам здравей на Ками Дова, която е духовен учител, навлезнал дълбоко в материята на неуловимото.  Като начало ще те помоля да кажеш  няколко думи за себе си.


  Ками Дова:  Здравейте - Ева, и всички духовни приятели, които четете сега! С няколко думи аз съм духовен учител, но и ученик! Една от формулите на успеха е да не спираме да се развиваме, затова колкото преподавам, толкова обичам и да научавам. Занимавам се с Рейки, Ангелски карти, Бижута талисмани, Акашови записи, Регресия. Специализирам в Духовна комуникация - аз съм Медиум, който работи както с хора (и пречистването им от прикачени енергии и духове), така и с духове (и изпращането им в светлина, освобождаването им от локации, т.н. лов на духове, само че не ги ловим, а им помагаме).
 Ева:  Кога за първи път разбра, че имаш дарба? И това изплаши ли те?  Ками Дова:   Не смятам, че имам дарба. Всъщност в отговора на въпроса, който ще дам е основната ми мисия. Вярвам, че всички сме еднакво "надарени", въпрос на знания и практика е да достигнем следващото ниво. И точно това правя, уча хората как сами да си помагат. Това разделение на "надарени" и "обикновени" според мен е отживелица. Иска ми се да е отживелица. Има много хора на противоположното мнение, но аз ще ги попитам "Защо се подценявате?".  Ева:  В постовете си говориш за т.нар. ангел хранител. Има ли всеки от нас такъв и как можем да го призовем? 
Ками Дова:   Вярвам че всеки от нас има и то не само един, а няколко ангела пазители / хранители. Аз комуникирам с моите ангели чрез телепатия. Всичко което казвам е мое лично мнение и извод от личния ми опит. Не мога да представя научни доказателства за съществуването на ангели, но вярвам че твоите читатели са над подобни изисквания :) Как можете да го призовете? Вече съм давала напътствия в свой клип в Youtube. С две думи се подготвяте за медитация - дума която звучи като нещо сложно, но всъщност изисква да се отпуснете, да дишате дълбоко и да се концентрирате върху настоящия момент. След това, когато умът ви е успокоен, попитайте своя ангел / или духовен водач там ли е, как се казва, как ще го разпознаете - дали ще усетите гъдел по лицето, настръхване на косата, "пеперуди в корема" и т.н. ще ви се даде знак. Важно е да не сме нетърпеливи, настоятелни, че дори и нахални. Попитайте и наблюдавайте спокойно всяка промяна. Утре опитайте пак ... Изгледайте клипа. Абстрахирайте се от коментарите обаче :) В Интернет е пълно със скучаещи и сърдити хора!  Ева:  Били дала малко повече информация, касаеща Рейки? Сигурна съм, че много от читателите не са запознати с този термин. 
Ками Дова:   Първото, което искам да кажа е че се произнася "Рейки" и няма множествено число. Дума като "рейките" не ми говори нищо. Всеки може сам да прочете в Гугъл основната информация. Аз на българския си сайт също съм подбрала най-важното. Рейки има много значения за различните хора. За едни е универсална жизнена енергия, за други е духовно извисяване, за трети лечение на физическо ниво , за мен е всичко това и начин на живот. Това всъщност е единственото нещо в живота ми, което задържа интереса и вниманието ми дългосрочно. В началото очаквах да е изморително, да се налага всеки ден да следваш правила, да правиш сеанси, кой ли няма да се измори от това? Целият ти блог няма да ми стигне да говоря за Рейки! Оказа се, че за всеки е индивидуален път. Може да се съчетае с всяка религия, с всяка практика. Следвайте вътрешния си глас, а не онзи голям учебник, който са ви дали на първата инициация. Рейки е лечебна енергия, водеща до духовно извисяване. Засилва всички психически способности на човек! 
 Като казах лечение на фичиеско ниво, трябва да е ясно, че не съм лекар и не давам здравни съвети. Мога да споделя опита си обаче - Рейки заздрави осезаемо имунната ми система, спрях да взимам лекарства за щяло и нещяло и намалих посещенията си при лекаря с 90% !!! Описала съм цялата история тук на английски език обаче. Рейки помага да се излекуваме по-бързо, по-лесно, а когато не може да излекува, поне осезаемо облекчава състоянието на човек. 


Ева:   Особено голям интерес проявих, когато споменаваш за медитативната регресия.  За първи път се сдобих с повече информация, следейки опита на писателя Христо Нанев. Би ли ни споделила своя опит с този феномен?  Ками Дова:    Имах щастието да се обучавам при Рейки Мастер Кирил Стоянов. Той ме инициира в Регресия, и да тя е наречена клетъчна регресия, на метода на медитацията, а не хипнозата. Напълно духовно изживяване. Имам особен интерес към прераждането, аз самата съм имала спомени от предишен живот като дете. Сега дойде време да помагам на другите хора да надникнат в минали прераждания чрез регресия и акашови записи. И то разбира се, не от любопитство, а с цел да им се помогне в настоящето. Регресията е много по-достъпна и лесно осъществима, отколкото повечето хора си я представят. Препоръчвам ви да опитате. Ако по някаква причина ви е страх обаче (макар че не виждам защо), изчакайте това състояние да отмине. Не правете нищо насила. Аз живея в Канада, но Мастер Кирил Стоянов можете да намерите в България, препоръчвам го ако сте решили да поемете този път! Ева:   Как възприемаш картите Таро? Като магически инструмент, или по-скоро като извор на познание? 
 Ками Дова:    Като средство за комуникация - с духовния свят и интуицията. Предполагам че това се доближава до извора на познание, за който спомена. Важното е да се отбележи, че картите не предричат бъдещето. Те по-скоро ни дават една от бъдещите възможности. Ние имаме свободна воля (макар по този въпрос да се спори във философските среди от хилядолетия) и можем по всяко време да променим изхода на събитията, като променим собственото си поведение. Аз също така преподавам курс за Ангелски карти онлайн и вече имам десетки ученици от България. Аз лично завърших своето обучение онлайн при Дорийн Върчу и Радли Валънтайн. 


Ева:   Преди колко време започна да добиваш популярност? Радва ли те вниманието на феновете ти? Ками Дова:  Смяташ ли че съм придобила популярност ;) Видях че онлайн има много информация на духовни теми, но не и на български език. Както и клипове. И реших да опитам да допринеса с каквото мога. Сега клиентелата ми е 90% англоговоряща и 10% френскоговоряща, но въпреки това държа да поддържам връзка с българските си ученици на български език. Затова и създадох Facebook групата "Българските Ясновидци". Заповядайте там! 
 Относно втория въпрос, аз не ги наричам фенове. Но разбира се че когато прочета искрен коментар се радвам. Същевременно присъствието ми в интернет пространството събира и негативни коментари, разбира се. Както всяко нещо, си има две страни. Аз съм щастлива, когато знам че на някого с нещо съм помогнала. 


Ева:   Била ли си някога обвинявана в шарлатанство и комерсиалност? Как би реагирала на подобно негативно отношение? Ками Дова:   Да, обвиняват ме в какво ли не. Шарлатаните доколкото знам лъжат, аз правя всичко от сърце и никога не съм си измисляла нещо, за да има какво да кажа. Комерсиалност? Има привърженици на остарялата идея, че дарбите им били  дадени от Бог и било грехота да получаваш пари за тях. Аз казах че не съм надарена. Аз се образовам. Образованието струва пари. Сметките ми за наем и храна също струват пари. За да имам възможност да продължавам да работя тази работа е логично, че са ми нужни средства. Тези които най-много обичат да обвиняват ги питам "Вие като работите плащат ли ви?" и те млъкват (в повечето случаи). Ева, каквото и да правим, ще има хора, които няма да ни харесват. Това не значи че трябва да спрем да живеем. Наскоро гледах един духовен курс на Джеймс Ван Прааг, той каза така "Какво мислят другите за вас НЕ ВИ ЗАСЯГА!" Много готино, нали! 


Ева:   Каква религия изповядваш? Ками Дова:   Не изповядвам религия. Работя със силите на светлината, вярвам в доброто, във възмездието! 


Ева:   И последен въпрос, който вълнува хората от хилядолетия. Какво представляват сънищата за теб? Отговор на психологическа нагласа, или пък пътуване в други светове? Ками Дова:   Знаеш ли, имам един огромен дневник за сънища, който започнах да водя още като ученичка. Четях книгите на Фройд за психоанализата и сънищата. Смятам, че сънищата са смесица или последователност от тези елементи - преживяното през деня, желанията на подсъзнанието и астралните пътувания. Важното е да различаваш кое какво е. Астралните пътувания се познават много лесно, това са онези ярки сънища, които имаш чувството че са се случили наяве. 
 Ще завърша с една практика, на която уча всички мои клиенти: Когато имате въпрос относно бъдещето си, попитайте ангелите (Бог, или в когото вярвате) преди да заспите "Моля насън да ми покажете как да постъпя и нека си спомня на сутринта". Втората част за припомнянето е много важна. Опитайте тази техника, ден, седмица, гарантирам че ще имате резултати!


 Много благодаря на Ками, за честта която ми оказа,  съгласявайки се да отдели от времето си за моя блог!  Надявам се да е било интересно и за читателите! За мен лично, информацията която получих, беше повече от вълнуваща!


Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.