Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Холографската вселена

 Преди да се акцентирам върху темата, първото което искам да кажа е, че не искам да убедя никой в собствените си възгледи. Който има желанието да я прочете, нека го направи, а след това да прецени доколко тази информация го вълнува и интересува. Това е една теория, повтарям - ТЕОРИЯ, която все  още не е напълно доказана. Чела съм много по темата, като с времето съм изградила собствени идеи по въпроса.

National Defense Magazine
 Дали заобикалящата ни действителност не е една холограма? Дали всичко не е илюзия на сетива ни? Спомняте ли си филма "Матрицата"? В него героите съществуват в илюзорен свят, или по точно казано в матрица. За мен филмът е невероятно новаторски, съдържащ в контекста си невероятна информация. Хората се явяват един вид пионки в ръцете на някаква далеч по-висша сила.

 Още преди много години в главата ми забушува буря от въпроси, като: "Кои сме ние?", "Защо сме тук?", "Откъде сме дошли?", "Защо сме дошли?", "Кой ни е довел?"..и т.н.  Разсъждавах върху това, какво се крие отвъд нашата вселена и какво се крие в думичката "безкрайност". Възможно ли е пътешествие във времето? Когато бях малка, опитвах да изобретя машина на времето. Дълги години беше фикс идея в детската ми необразована глава. Наивно вярвах   в съществуването на други фантастични светове. И така, увлечена от магията на мистицизма, започнах да отделям все повече време  в търсене на истината.  Нещо все ме караше да вярвам, че това което виждаме и чувстваме, съвсем не такова каквото изглежда.

 Един ден, съвсем случайно попаднах на холографската теория. Останах изненадана, че сериозни учени и изследователи са започнали опититите си за доказването и още в средата на миналия век. Също така случайно ми попадна книгата "Холографската вселена" на Майкъл Толбот. (книгата може да изтеглите от тук).  В книгата си, авторът проследява  много подробно всичките събития и факти, довели до появата на теорията. Има множество научни доказателства, но разбира се и множество отвлечени понятия, които на мен лично не ми допаднаха. Искрено ви препоръчвам книгата. В нея може да откриете отговорите на много въпроси.

  Но нека се върнем към холографската вселена. Навярно всеки знае какво представлява квантовата механика.  Всички сме учили в училище какво са кванти светлина, каква е природата на електроните и атомният модел. Хайде представете си сега, че няма материя. Или по-просто казано - материята е енергия. Или още по-просто казано...Представете си електроните, които се движат около атомното ядро. След това си представете, че всичко е изградено от атоми, които на свой ред се свързват в молекули. Има ли нещо наистина солидно, материално, което ги свързва? НЕ! Е, тогава не е ли илюзия самата материя, която познаваме?И веднага ще попитате "Защо тогава не можем да преминаваме през стени?" Защото електроните имат двойнствен характер - на вълна и на частица.

  Двойственият характер на електроните е доказан. Особено интересен  е факта, че когато ги наблюдавате, електроните са под формата на частици, а когато отвърнете поглед от тях, то те добиват свойствата на вълна. Това ме навежда на мисълта, че ние материализираме света около нас чрез собствените си мисли. И тук е момента да кажа, че трябва да внимавате какво си мислите. Ще повторя отново   - ние създаваме материята чрез собствения си мисловен модел, защото вероятно това е заложено в гените ни. Вероятно сме програмирани по този начин. Малцина прозират истината, като по този начин се превръщат в чудотворци. А единственият път към усъвършенстване и мъдрост е ПОЗНАНИЕТО!

  Мислите са енергия, а енергията е в състояние да се материализира. Правени са много опити в тази сфера. Ето защо трябва да се мисли позитивно, но не в онзи балален аспект, а в по-скоро като стремеж към изграждането на един напълно нов мисловен модел. Колкото повече човек се развива духовно, то цялата му същност започва да работи на едно високо вибрационно ниво, което само по себе си би развило сетивността неимоверно. Ще бъде възможно телепатичното общуване, както и левитацията. Човечеството би могло да се пребори с болестите и страданието, отивайки на едно по-високо интелектуално ниво.

   Всички са чували за хора, които са с паранормални способности. Ние се намираме в  едно огромно информационно поле, като само малцина успяват да извлекът познание от него. Това са т.нар. просветени. Нека си припомним идеите за визуaлизацията, или дори плацебо ефекта. А ако трябва да изпадна в подробности, бих искала да допълня феномена "болка фантом" при липсващи крайници. Или пък да си спомним случаите на хора, които се молят за една и съща кауза в един и същи момент. А какво представляват  стигмите, които получават по телата си множество ревностно вярващи? Е, не е ли това всичко в основата на силата на мисълта?

 Аз вярвам в  паралелни светове, които съществуват едновременно с нашия. За мен няма минало или бъдеще. Времето и пространството са само термини, които за съжаление все още не сме разбрали. Както знаете, все повече се говори за гравитационни полета, които изкривяват пространството.  Какво би се случило, когато две отдалечени точки бъдат събрани в едно? Дали пък пътуването във времето не е нещо съвсем естествено?

Темата е много обширна, като възнамерява да я допълвам с времето. Надявам се статията да ви е харесала.

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.