Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Методи за късмет и защита

Hera.bg
 От дете си спомням, че суеверията винаги са били част от живота на хората, като това не е типично само за българите, разбира се. Дали са все пак суеверия или пък ритуали, притежават силата да предпазват и носят късмет на дома, в който са извършени? Това си остава един въпрос, който би търпял редица критики, както от скептиците, така и от онези, които все още търсят своята истина. Понякога, та дори твърде често, всеки от нас се хваща, дори за миг, да вярва в нещото, което е дори неприсъщо за него. Когато черна котка ви мине път, то несъмнено ще се замислите, дали пък това няма да ви донесе лош късмет, като дори несъзнателно се усещате как плюете три пъти зад гърба си, с цел предотвартяването на някаква неприятност.

  В тази статия бих искала да се спра на някои от суеверята, които съм научила от по-възрастните от мен, и с които, по един или друг начин, самата аз съм се съобразявала.

 Нека започнем с един доста интересен ритуал, който може да спомогне да подобрите материалното си състояние. Той се състои в това да хвърляте периодично монети под масата.  Та в момента на хвърляне на монетите си пожелайте и си кажете наум ето това - "Нека материалното състояние на семейството ми се подобри и да дойдат материални блага у дома.". Е, какво друго ви остава освен да опитате, но не събирайте паричките, защото така ще развалите вълшебството...

 Ще продължа с едно интересно поверие, което ми разказа жена, чиято баба беше знахарка. Обясни ми, че е много важно, когато метем у дома, да го правим единствено и само в посока към изхода, защото така изгонваме злото. Честно да ви кажа, суеверие или не, аз винаги го правя по нейните заръки, защото има доста логика в това. Да не забравяме, че метлата си е вещерски инструмент, нали? 

 Не мога да пропусна да спомена за солта, за която се вярва, че поглъща негативната енергия. Това, вероятно повечето от вас го знаят вече, но може пък и други да не са го чували. Може би магията се крие в кристалната и решетка, като по този начин абсорбира негативите, настанили се в дома. Това, което трябва да направите е да хвърлите щипка сол по ъглите на помещенията, като след известно време ги събирате и поставяте нови такива. 

 Знаете ли, че можете да се отървете от уроки, чрез кибритени клечки? Този метод се прилага често, когато малко дете плаче и е изнервено без причина, като същото важи и за възрастните. Ето и в какво се състои самият ритуал: сипвате в купичка вода, като също са ви необходими и кибритени клечки. Запалвате три, като докато още горят правите кръст във въздуха с тях. Пускате ги ритмично във водата и ако се кръстосат, то вие, или пък човекът за когото го правите, имате уроки. С водата си намазвате челото, като може също да направите кръст с пръсти, а водата изхвърляте на течаща вода. Може и да измиете дръжките на вратите, ако разбира се искате да предпазите както дома, така и себе си. 

 Интересно повереие гласи, че никога не трябва да се режат нокти ли коса, когато слънцето се е скрило. Спазвате ли го? 

 Не мога да не се спра на моя любим червен цвят, за който се смята, че ни предпазва от лоши очи и влияния. Може да се възползвате от силата му ако си сложите червено конче на ръката, което трябва да е вързано на три възела, като е най-добре това да бъде извършено от човек, който истински ви обича. След известно време, когато кончето събере достатъчно негативна енергия е време да го подмените, но не хвърляйте старото на боклука, а го изгорете и го хвърлете на течаща вода. Освен това, може да си имате и нещо червено, което да е просто като талисман, или пък дори бельо. Като цяло, никога не забравяйте да държите този цвят близо до себе си, защото той наистина предпазва. 

 Много важна вещ, свързана с предпазване е свеща, защото огънят има голяма сила, тъй както всеки един от елементите. За здраве и защита, препоръчвам да палите поне за час червена свещ, като може да гледате пламъка за няколко минути. Препоръчително е да минете с нея през всяка една чакра, като задържате за момент, което ще ви изчисти от насъбралите се негативи, които както могат да бъдат от външния свят, така и породени от негативните ви мисли. Когато се разтопи достатъчно восък в свеща, можете да го полеете в купичка, пълна със студена вода. Фигурката, която се образува, показва дали има нещо зло, което витае около вас. Натрошете я на парчета и я хвърлете на течаща вода. 

 Един интересен начин за предпазване е свързан с обръщането наопаки на долна дреха или бельо. По този начин, казват старите хора, вие се предпазвате от зли очи. 

 Ще ми бъде интересно да споделите нещата, които вие знаете, като така бих могла да напиша нова, дори по-подробна статия. А пък ако искате, може да изпробвате методите за защита и късмет, които ви предложих по-горе!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.