Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Кой е създал пирамидите?       Пирамидите...какво невероятно чудо...

Encyclopedia Britannica
 Вероятно всеки се е питал, кой е създал пирамидите в Египет. Когато бях малка имах детска енциклопедия. Имаше доста информация, придружена с картинки. Все още виждам пред очите си страниците, на които имаше разяснения как са построени пирамидите. А именно, хиляди роби, влачейки огромни каменни блокове, чрез въжета. Обяснението е, че пирамидите са били гробници. Вярва се, че в тях се полагали тленните останки на фараоните. Извършвали са се мистериозни ритуали, свързани с изпращането на покойника в отвъдния свят.

   Дотук с универсалната версия, която бях открила за първи път в детската ми енциклопедия. Навярно всеки е гледал филма "Досиетата X". Та от там е и култовата фраза - "Истината е някъде там".
 
http://www.nasamnatam.com/slideshow/piramidata_hefren-1003-5
  Истинската мистерия се върти около трите големи пирамиди. Само при мисълта, че един каменен блок е тежал около три тона, теорията за робите и въжетата съвсем изгубва логика. Освен това, независимо от формата си, пирамидалната структура образува идеален квадрат, равняващ се на деветдесет градуса. Египетските пирамиди са идеален пример и за математическа мистика. Една от основните константи в архитектурата е  златното сечение, или числото φ. Да не говорим, че числото π съвпада  до петнайстата цифра, като изчисляването на константата  с подобна точност, става едва през последните векове. Е, как тогава древните са били с подобни познания и техника, които едва в наши дни добиват реализация?

  Трите големи пирамиди са: пирамидата на Микерин, Хефрен и Хеопс. 

  Пирамидата на Хефрен е по-малка от тази на Хеопс, но по-голяма от тази на Микерин. За съжаление пирамидата е била ограбвана, но все още е запазена част от мраморната и облицовка. Пирамидата на Микерин е най-ниската от трите пирамиди в Гиза. Смята се, че е била гробница на фараон Микерин, откъдето идва и името и.

 Хеопсовата пирамида, или както я наричат великата пирамида, е и най-известната пирамида в света. Четирите и страни са леко вдлъбнати, като това е и единствената пирамида, построена по този начин.  Някои от блоковете, от които е изградена, тежат около 50 тона! Разположението на Хеопсовата пирамида, както и на другите две е точно съобразено със съзвездието Орион. 

                   Извънземен разум ли е замесен в построяването на пирамидите?

  Има все повече нови сведения, които се опълчват срещу възприетата теория за построяването на пирамидите.Колосалните  размери, перфектната архитектура, невероятно точните изчисления, съобразяването с  разположението на планетите около земята и много други фактори ни карат сериозно да се замислим.
   По цялото земно кълбо са  открити  пирамидални структури. Пирамиди има открити както в Мексико, така и по дъното на океана. Неотдавна чух, че са открити пирамиди в океанското дъно, в територията на Бермудския триъгълник. Има и версии, че има такива и в България. Много интересни са експедициите до Тибет на руския учен Ернст Мулдашев. Той откри огромен брой пирамидални структури в Кайлас. Самият той говори за особен вид енергия, предпазваща древните постройки от външна намеса. Много учени казват, че получават особени усещания, прониквайки в самите пирамиди. Да не говорим, че нищо във вътрешността им не се разлага.
  В момента в Америка било много популярно да се прекарва времето в дървени пирамиди. Хората споделят, че се чувствали заредени и изпълнени с енергия, след като прекарвали една нощ там. Самата аз си направих картонена пирамида преди няколко години. Вярва се, че тази структура влияе много позитивно върху човешкия организъм, но дали е така?
  Та да се върнем на извънземните. Вероятно пирамидите са един вид централи на земята, които вероятно се ползват за ориентир или енергиен източник . Сигурно сте чували, че от върха на големите пирамиди в Гиза излиза лъч светлина, насочен към небето. Не съм свидетел на това явления, но много очевидци са споделили видяното. Дали обаче пирамидите са още в употреба? Възможно ли е да са забравени тук на земята, или все още  се използват по предназначението си? Затова можем само да гадаем.
 По-късно построените пирамиди в Египет са вероятно човешко дело, смятат много учени. Те далеч не са толкова прецизно изработени, като наистина са служели за гробници. Вероятно фараоните са заимствали от едно от седемте чудеса на света.Коментари

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.