Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Сънищата и паралелните светове

Onmanorama - Manorama Online
 Замисляли ли сте се някога къде отиваме, когато сънуваме? Вероятно никъде, по-скоро сме тук, но добиваме представа за една особена по своя род проекция, а именно способни сме да видим живота си в паралелните светове. Това е една материя, подвластна на много, много "ако", защото все още няма косвени доказателства по темата, нали? Независимо от това, ние, обградени от една реалност, която изобщо не познаваме, оставаме едни пионки, лутащи се от нищото към празното пространство, в което именно се крие и най-голямата магия. Науката остава безсилна към законите на Вселената, защото по една или друга причина истината остава на заден план, което е за сметка на придобитите архетипи, породени от нашето възпитание. Но нека все пак се върнем към същността на въпроса, а именно към сънищата...

 Нека поне за миг приемем, че чрез всяко наше решение, изграждаме така наречените паралелни реалности, в които съществуваме успоредно на нашата, ако може разбира се да я наречем така. Не забравяйте, че реалността е най-голямата илюзия, кaто втората е времето, което ние съвсем логично не сме способни да осъзнаем, поради простата причина, че нашия мозък не е устроен по подобаващия начин. Сънувайки, ние виждаме отражението на действителността, съгласни сте нали? Често на сън се сблъскваме с проблемите от ежедневието, преживявайки ги отново и отново. Но запитвали ли сте се, защо понякога имате пророчески сънища? Защо всичко оново, което ви съпътства докате спите се случва в т.нар. мнима реалност? Нека си послужим с един елементарен пример. Сънувате как вървите по улицата, докато телефонът ви позвънява. След секунда вдигате телефона и чувате познат глас, а в същото време виждате как по улицата  преминава фигура, която е също на позната за вас личност. На другия ден, съвсем в реалността си говорите по телефона със същия приятел, за който вече сте сънували. За ваше изумление, точно когато сте дори на същото място, по улицата минава същата фигура, която вече сте видели в съня. По една или друга причина всичко е абсолютно еднакво, мястото, двамата души, с които сте имали контакт по един или друг начин, та дори времето, в което събитието се повтаря.

 Но на какво се дължи всичко това? Защо едни сънища се сбъдват толкова буквално, а други са по-скоро символични? 


 Нека разгледаме един от възможните отговори за този феномен. По една или друга причина, всички, абсолютно всички сънища се сбъдват, защото те не са нищо друго, а проекция на живота ни в една паралелна реалност. Ето отново пример:  Сънувате, че сте се събрали с партньора си след дълга раздяла. Това ви прави щастливи...Разговаряте, прегръщате се, но когато се събудите осъзнавате, че това не е истина...Всъщност е съвсем реално, но просто не се случва в нашата реалност, а по-скоро в една от многото, в които живеете, определени от решенията, които сте взели в един момент от също така илюзорното време, което е  четвъртото измерение. Ето защо, по една или друга причина, всички сънища са "реални". слагам реални в кавички, защото нищо не е реално, а както вече споменах по-горе - една проекция на образ, предаден чрез сетивата, случващ се на съвсем друго място, неосъзнато от нашите човешки сетива. 

 Сега си представете, че сънувате кошмар, събуждате се разтреперани и се успокоявате, че всичко е наред, защото всичко е било само сън. Опитайте се да си възтановите обаче емоциите, съпровождащи ви по време на кошмара. Не ви ли се струват съвсем реални те? Нещо като регресия, нали? 

 Ако пък съчетаем думата регресия с думичката "сън", то стигаме до едно съвсем ново обяснение на цялата схема, а именно че няма реална смърт, тъй като времето изобщо не съществува по начина по който си го представяме. 
Представете си едно топче, което подскача, като по законите на физиката ускоронието се усилва, след което постепенно започва да намалява, докато топчето не остане в състояние на покой. Покоя е естествено състояние за обектите, но е необходима минимална сила, която да извади тялото от покой към действие. Така е и със сънят. По време на сън ние сме в покой, когато се събудим преминаваме в действие. Но коя е силата която всъщност ни изважда от едно състояние и ни тласка към друго? Ами силата е илюзията, защото всичко е безкрайно, а  всъщност състояние на покой няма. Ето защо по време на сън ние преживяваме отново и отново онова, което се случва в паралелните реалности. 

 Как да разберем обаче кое касае нашата реалност и кое не? Ами не можем! Запознайте се със самите вас и вашите собствени проекции в един съвсем различен свят на този, който си мислите че познавате. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.