Пропускане към основното съдържание

Представена публикация

На къде отиваш Свят?

Срещи с НЛО, споделено с Христо Ангелов

Христо Ангелов 
 Човечеството винаги си е задавало въпроса „Сами ли сме във Вселената „? Няма еднозначен отговор- според някои зараждането на живот на Земята е уникална смесица от подходящо стечение на обстоятелствата, подходяща гравитация, наличие на течна вода, подходяща близост до Слънцето и куп други обстоятелства позволили ни да еволюираме в господстващ вид на тази планета. Според други живота като такъв притежава способността да възниква и да се развива на най- невероятни места и дори в най-екстремните и сурови условия. Аз лично споделям второто мнение. Просто някак  ми е много трудно да повярвам, че Природата разхищава това огромно пространство с милиарди звезди и галактики, наречено  Вселена  и е създала единствено нас. А и все пак вече не живеем в „тъмното” Средновековие, когато (понякога с огън и меч) се е налагало мнението, че Земята е център на Вселената и всичко се върти около нея. Ако приемем , че извънземни цивилизации съществуват това води до следващия логичен въпрос - посетила ли е по - развита технологично извънземна цивилизация в даден период от човешката история Земята и имали ли сме ние контакт с нея? Въпроса е спорен - няма как да бъдем сигурни в това, можем да се осланяме само на косвени сведения запазени в рисунките, митовете и вярванията на нашите предци.  

Тук ще засегна някои от тях:
 
Непознато
Още в първобитни рисунки в пещерите могат да бъдат видени странни човешки изображения с подобни на антени приспособления върху главите. А в рисунки върху пирамидите в Южна Америка има изобразени човешки фигури, които са разположени в нещо като летателни апарати, с лостове и контролни табла пред тях и сякаш ги управляват.  Говорейки за „тъмното” Средновековие пък в гравюри, картини и дори икони от него период могат да бъдат видени образи силно наподобяващи „летящи чинии”, както и различни странни небесни явления.
 

The incredible Dogons tribe
Много интересни са и митовете на африканското племе догони. Според тях живота произлиза от планета близо до звезда, която те наричат „По Толо” . Тази звезда е позната на астрономите като Сириус –Б ( и е невъзможно да бъде видяна на небето без телескоп), част от звездната система Сириус. Върху древни каменни рисунки догоните са изобразили предполагаемата орбита на двете звезди, която се припокрива напълно с представите на европейската астрономия. Интересното е, че изобразената орбита е елипса, което напълно отговаря на действителната наблюдавана с  телескоп орбита. Освен това догоните знаят, че Сириус-Б е по-малка и поради това е привлечена в орбита около Сириус, като за завършването на пълния цикъл от завъртане са и нужни 50 години. Съвременните астрономи определиха този цикъл с  точност-  50,04 години. Освен всичко това в „звездните карти” на догоните присъства и трета, още по- малка звезда в същата слънчева система- Сириус-С, чието съществуване все още не е потвърдено от съвременната астрономия. Много учени, сред които астрономът Карл Сейгън оспорват познанията на догоните и твърдят, че те имат не извънземен характер, а са взаимствани от европейската астрономия в началото на 20-и век.
   

Друг много дискутиран случай е инцидента близо до гр. Розуел , Ню Мексико, САЩ. Във ферма намираща се наблизо според твърденията през юли 1947 г. се разбива НЛО. Военните  изолират мястото и се смята, че освен отломките на „летящата чиния” прибират със себе си и телата на няколко мъртви извънземни. Всичко това е отнесено във Военно въздушната база „Райт Патерсън”. Твърди се също, че в секретните лаборатории там правят дисекция на телата (като това е документирано на видео-лента, която по- късни „изтича” в медиите). Достоверността на този филм обаче е спорна- според доста хора е умело изработена фалшификация. Смята се също, че сред парчетата на катастрофиралото НЛО американските учени успяват да открият и да взаимстват идеи и да разработят напредничави технологии, които по- късно прилагат освен във военните си разработки, така и в различни сфери на бита. Като място, където се правят тези разработки се посочва небезизвестната  свръхсекретна „Зона 51” в Южна Невада, САЩ. Този случай (както и нарастващия брой на други съобщения за наблюдение на НЛО) води до създаването на проект „Знак”, който през 1952 прераства в проект „Синя книга”. Интересното в проекта е, че вътре са описани освен твърдения на „обикновени” хора, така и има документирани случаи на наблюдение на НЛО от служители на полицията, пилоти от гражданската и военната авиация. И ако приемем, че обикновените хора все пак могат да сбъркат в преценката си за видяното, какво да кажем за тези представители на официалната власт, които са обучени и трудно биха били подведени в това, което са видели. Целта на проекта е да изследва и да прецени дали феномена НЛО е действителен и ако да- дали по някакъв начин застрашава националната сигурност. Проект „Синя книга” е закрит (поне официално) през 1970 г.
  

Разбира се далеч съм от мисълта, че всяко съобщение за видени зелени човечета в задния двор е реална среща с НЛО. В повечето случаи официалната наука дава рационални обяснения за видяното- странни по форма облаци, метереологични явления, самолети, светлинни отражения и т. н. И все пак остава един малък процент, за който не е намерено логично обяснение. И само още едно уточнение за скептиците на тема живот извън Земята. Могъща финансово и с изключително влияние над немалка част от християнския свят институция  притежава собствена обсерватория и телескоп, с който се опитва да надникне все по- дълбоко в тайните на небето над нас.Тази институция се нарича Ватикана .

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Вещи, които имат лоша енергия

Докато изхвърлях сухи цветя днес ми дойде идеята да напиша статия за вещите, носещи лоша енергия. Те са толкова много, както и толкова разнообразни, че надали ще успея да ги класифицирам в рамките на тази публикация.

 Когато говорим са обсебени вещи, всеки си представя Анабел или сходните с нея асоцияции, но не можете да повярвате колко много от заобикалящата ви материя има негативно присъствия, независимо, че е нежива. Ще дам няколко примера, като целта ми е да ви замисля, а не да ви убедя в правотата си.


 Огледалата   На огледалата бях посветила отделен пост, но сега ще кажа само няколко думи за тях. Те са портал към отвъдното, или ако искате го наречете - "паралелен свят". Не се втренчвайте по никакъв повод в повърхността на този магичен предмет, защото не знаете къде може да ви отнесе. Не е желателно да имате огледало в спалнята, особено когато е тъмно и витаят всякакви сили, подвластни на мрака.   Избягвайте също контакта със старинни огледала, защото според определен…

Преминаване в Петото измерение

Много хора се пробуждат, а други все още са в летаргия, неразбиращи какво се случва с човечеството. За тези които са наясно какво е Третото измерение, бих искала да кажа, че много от нас навлизат в Четвъртото, като пълната трансформация ни води до т.нар. Пето измерение. Ако мога да обясня за какво идва на реч с "човешки" думи, то определено бих се спряла на това, че всичко, което ни дават сетивата не е съсвем "реално" и подлежи на "корекции", които биха били постигнати, когато отделния индивид започне да вибрира с едни по-високи честоти.
 Нека си представим как стоим по средата на улица, заобиколени от високи сгради. Способни сме да видим сградите, минувачите по улицата, трафика, слънцето, облаците.., но можем ли да видим какво се случва зад самите сгради? Е, отговорът е еднозначен - не, не можем! Ако обаче започнете да трептите с други честоти, прескачайки в Петото измерение, то няма да имате подобен проблем, защото съзнанието би било до толкова развит…

За човешката душа, интервю с Орлин Баев

Казвам здравей на Орлин Баев, който е един от най-изявените психолози в България  и неспорно познавател на човешката душа. Дипломиран психолог, който обаче не се задоволява само с познанието, добито в университетските среди, продължаващ развитието си, с едничката цел да помага на хората. Провежда психотерапия, включваща Когнитивно поведенческа такава, както и хипноза, с цел разкриване на онези сенки, намиращи се дълбоко в подсъзнанието, но отговорни за страданието, така присъщо на нашата природа.


 Ева: Здравей и благодаря, че прие поканата ми за интервю. Би ли казал няколко думи за себе си на читателите?Орлин Баев:  Аз съм ... човек, просто човек. За малко съм на този свят, гостенин съм на тази земя - знам го. Затова се старая да живея така, че да я правя по-добро място, доколкото е по силите ми и е рекъл безкраят. Обичам, обичам да обичам. Знам каква райска може да бъде тази планета, виждам я такава. Виждам хората съзнателни, резониращи с любовта, мъдростта, творческата свобода. К…

Пет признака, показващи, че имаш силно развита интуиция

"Интуицията е свещен дар, а умът - негов предан слуга. Изградили сме общество, което почита слугата, а забравя за дарa."

                                                                                                                             Алберт Айнщайн


 Някак в забързания си живот забравяме, че имаме и други сетива, освен тези, които вече сме разпознали. Много често, именно тези скрити дарове от Бог, много ясно ни подсказват какво точно трябва да направим в дадена ситуация, но уви, изобщо не слушаме вътрешния си глас.
 Страхът е например от онези недостатъци, а смело бих го нарекла и порок, който произтича именно от непознаването на вътрешната ни същност.
 Но нека говорим по същество и проследим онези пет  признака, които съвсем очебийно говорят за това, че имате силно развита интуиция, в която трябва да се вслушвате повече.  Първи признак: Ако имате ясни съновидения, които много добре си спомняте, когато се събудите сутрин, то задължително трябва да се замислите, от…

На къде отиваш Свят?

На къде отиваш отиваш Свят? На къде си тръгнал?  Яхнали белите коне, подвластни на Северняка, забравени в утехата на утрешния ден, вървим устремени към миналото, погубвайки настоящето. И тия хиляди съдби се свират по безветрените улички на живота, търсейки спасение от самите себе си. На пръв поглед съвършени, неуморни и горди, затъваме все по-надълбоко в блатото на черните мисли, забравили от къде сме дошли, практикувайки магията на самоунищожението...На къде отиваш Свят?

 Безкрайни сиви тълпи се молят в храма за собственото си спасение, забравили смисъла на Божественото, така дълбоко скрит в тленността на смъртните тела, загубили представа що е безкрайност. Разгръщайки поредната страница, водеща към гибелта на несбъднатото, планирайки собствения си край, някак все не осъзнаваме красотата, която би ни дарила светлината. А тъмната страна на Луната е толкова неотразима, обвита в мрака си, че тласка към разруха и унищожение, защото душите кървят под слънчевите лъчи, като свирепи вампир…

Колабринската библия, споделено с Краси Мундова

От дълго време в мен се породи желание и идея да напиша статия свързана с манускрипта от Колбрин. Древен ръкопис, който се състои от няколко части с различен произход. Смята се, че най-древната част от ръкописа е написана преди около 1500 г. пр.н.е. от древни египетски учени и астролози, които са нарекли ръкописа „Великата книга“.  Част от манускрипта е свързан с представите на древната херметическа школа за произхода на света и човека. Текста съдържа също така и разказа за масовото изселване на евреите от Египет, което го доближава като разказ и до старозаветните книги.  Хиляди години ръкописът е бил съхраняван в древен Египет, като се смята, че  е тайна книга на орден наречен „Синовете на огъня“. Древна египетска секта, чиито произход се губи във времето. Част от авторите, посветили време и енергия, за да изследват текста считат, че е ранносредновековен фалшификат, но за други, той е текст с оригинален древен произход, който крие в себе си знанията на Атлантида и древен Египет. Спо…

Какъв тип личност си - картинен тест

Вероятно всеки познава себе си  малко или много, но все пак си остава неразгаданата загадка, а именно кой съм всъщност аз? Този картинен тест може да ви помогне поне малко да преоткриете себе си, разбирайки кои са вашите положителни и кои - отрицателните черти на характера ви. Предлагам да опитате, като ще се радвам на коментари под поста.
  Нека започнем...Изберете само една от посочените картинки, като след това можете да прочетете отговорите, посочени в края на тази публикация.   Картинка номер 1: 

Картинка номер 2: 


  Картинка номер 3: 

  Картинка номер 4:
  Картинка номер 5:

            Отговори: 


Картинка номер 1: Ако сте избрали картинка с номер две, то е твърде вероятно често да се чувствате като аутсайдер, а и неразбран от света който ви заобикаля. Силно привлечен от мистичното, често се чувствате като гост на тази планета, очаквайки момента, в който някой ще ви отведе у дома. Възможно е и да сте депресиран, но важното е да разберете, че да си различен не е порок, а преимущ…

Защита от негативна енергия

През последните дни около мен имаше доста дебати, относно негативни енергийни влияния, или другояче казано - магии. Ако сте чели статиите ми досега, то вероятно знаете повече, относно защитните ритуали, които лично аз използвам. У мен обаче непрестанно напира едно особено чувство, карайки ме да размишлявам по-задълбочено по въпросния проблем, базирайки се върху научни данни, както и житейски опит.

 Предишната вечер бях буквално обладана от идеята, като съзнанието ми работеше неуморно, търсейки някакъв знак от съдбата. Бях доста изморена, наближаваше дванадесет, а нали  знаете, че това е часът на чудесата?

Магията на огледалата

Всеки от нас използва огледало поне няколко пъти на ден. По суетните дори не откъсват поглед от него, търсейки отражението си дори във витрините на градските магазини. Някога обаче замисляли ли сте каква опасност се крие отвъд огледалното ви отражение?


 Знаете ли, че огледалата са портал към паралелни светове, както и към света на мъртвите? Когато в къщата има починал човек, огледалата се закриват, защото има опасност, духът да остане пленен на границата на два свята. Всички тези традиции не са случайни, като трябва много внимателно да се вслушаме в тяхното послание. 

Глупакът в таро, като въведение в древната херметическа традиция, споделено с Краси Мундова

В поредица от статии бих искала да ви запозная с пътя на ученика в древен Египет, който е бил представен чрез големите аркани в таро, като символи на инициация в древната херметическа школа. Всеки е чувал, че таро се използва предимно за гадаене, но в действителност езотеричния произход на картите е със съвсем различно предназначение. Способността да гадаем е само ефект от пътя на инициация, който се достига от малцина. Таро е свързан с египетския начин на мислене, който се състои от три способа за пробуждане на вродената интелигентност в човекa. Тези три способа са и три основни принципа в херметизма. Те са в основата на структурата на битието и на личността. Ученикът преди да поеме трънливият път на просветление се запознава първо с тези основни начала.